2011. november 16., szerda

Filmbemutató - Az én Amerikám

"Ezúton szeretnénk Önt és partnerét meginvitálni 2011.11. 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi Út 21) 19.00 órakor kezdődő Hegedűs Péter rendezte My America című film vetítésére, melyet a helyszínen egy kerekasztal beszélgetés fog követni.
Ez az előadás már az első, fizetős vetítés lesz.
A beszélgetés résztvevői: Vágvölgyi B. András (író, rendező), Dr. Federmayer Éva (amerikanológus, egyetemi docens), Hegedűs Péter (a film rendezője) és Muhi Klára (moderátor)."

"Az én Amerikám, a Magyarországról Ausztráliába elszármazott magyar filmkészítő, Hegedüs Péter rendező munkája. Hegedüs Amerikához fűződő benyomásaiból, viszonyából kiindulva készített dokumentumfilmet Amerika hatásáról a világpolitikára és a világ lakosainak hétköznapjaira. Ennek keretében bejárja a fél világot, s Iránban, Kínában, Szomáliában kutatja, hogy az emberek életét, hétköznapjait hogyan határozza meg a világ egyetlen szuperhatalma. Hegedüs előbb a kormányzó Arnold Schwarzeneggerrel, majd a regnáló amerikai elnökkel, Barack Obamával szeretne találkozni, hogy eljuttassa neki a világ minden pontjáról összegyűjtött, s neki címzett videóüzeneteket.

Hegedüs Péter Örökség és Nagyapák és forradalmak című filmjei után egészestés dokumentumfilmmel eredt saját gyerekkori álmának nyomába Michael Moore és Morgan Spurlock módszereit idéző módon. Az én Amerikám mélyebb témáját a KEDD Animációs Stúdió remek animációs betétjei teszik oldott hangulatúvá."

Nincsenek megjegyzések: