2021. július 27., kedd

Ördögkatlan apró, titkos hírek napi lírával

 

S.O.S-fontos:

Budapesten már július 31-én, szombaton hozzájuthatsz a karszalagodhoz – és akkor elkerülheted a sorbanállást Nagyharsányban! Az idén az egyes helyszíneken a védettségi és személyi igazolványok felmutatásával kicsit lassúbb lesz az online megváltott jegyek és bérletek karszalagra váltása. Ezen szeretnénk segíteni ezzel az akcióval: a Jurányi Ház udvarán (Jurányi Suterene, Jurányi utca 1. 1027) 11.00 és 18.00 óra között a fenti okmányokkal és az interneten megváltott jegyeddel már karszalaggal a karodon utazhatsz jövő héten a Katlanba!

programinfó:

A honlapon már olvasható a kész műsorfüzet, mit tudunk még kínálni? Néhány olyan változást, ami már nem kerülhetett be a füzetbe a nyomdai leadás miatt. Azt reméljük, ezek a változások mindig a program gazdagodásáról szólnak majd és nem arról, hogy egyik vagy másik program elmarad. 

Naszóval.

Ha már 2020 őszén a nagyharsányi pályára menet ültettünk egy fekete nyárfát és egy fehér nyárfát Cseh Tamás és Törőcsik Mari tiszteletére, arra gondoltunk, hogy ott, a fák körül egy-két intim programot is rendezünk: 
  1. augusztus 6-án 18.30-kor Szarvas Jóskával beszélgetek (Bérczes Laci, aki ezt a levelet most fogalmazom) az őshonos gyümölcsfákról. Én ehhez egyáltalán nem értek – ő viszont igen. Amikor közös könyvünket írtuk, soha nem engedtem, hogy erről a mániájáról meséljen, most megengedem, sőt kérem majd. Jóskával sok mindenben nem értünk egyet, de elfogadjuk-szeretjük egymást, és abban bízom, a gyümölcsfákon nem fogunk összeveszni.
  2. A beszélgetést „Micsoda útjaim” címmel fiatal táncosok (Bacsó Lilla, Darabos Péter, Gera Anita) performansza követi majd. A dalt Tamás írta, de Mari is énekelte, hol máshol, ha nem itt, az ő fáik körül hangozzék ez el?


6-án délelőtt befogadunk egy „vendégprogramot” is: egy lelkes katlanozó és kiváló író, Zeke Gyula könyvbemutatóját rendezik a Máriagyüdi Czukorborsó Kávézóban. „Kor-hely írás ez is, vírusszürkületben. Annak a mérhetetlen munkának kívántam emléket állítani benne, amellyel a borbély, a fodrász és a társszakmák űzői járultak és járulnak hozzá embertársaik sokaságának szépségéhez és önértékeléséhez, nárcizmusához és türelméhez a fenyegető világban, amely mára kifogyott az ígéretekből, s „amely az embert gyökerestül kiszakítja a megnyugvásból” – ezt írja a szerző, Zeke Gyula.

hasznos infó:

Hasznosabbat most nem tudok írni, mint hogy felhívom a figyelmet a honlap Gyakorta Ismételt Kérdések (GYIK) rovatára. Itt megpróbálkoztunk a lehetetlennel: ellentmondásos rendelkezések közepette viszonylag kevés ellentmondást tartalmazó Katlan-szabályozásunkat megosztani a látogatókkal. A Katlan öt napja megmutatja majd, ez mennyire sikerült.

napi (férfi)líra:

A Katlanban van egyesületi elnök meg van gazdasági vezető meg van műszaki vezető meg vannak polgármesterek meg még mindenféle funkcióban lévő, fontoskodó férfiak, de a Katlant valójában a mindent megoldó lányok működtetik. Íme egy töredékes-esetleges-hiányos névsor:
MÓNI-EDIT-ANETT-ILDI-MARCSI-ANNA-JULCSI-FANNI-ANITA-BORI-DÓRI-ÁGI… - és még egy csomó három pont!!!
Ölel benneteket a katlancsapat!
Programjainkkal folyamatosan frissítjük a Facebook-oldalunkat és a weboldalunkat. Keresgélhetsz köztük betűrendben, időpont, helyszín és műfajok szerint. Böngészésre fel!
Váltsd meg a jegyed a fesztivál kezdete előtt online, kedvezménnyel és kényelmesen a Tixa-oldalunkon! Már nagyon várjuk, hogy találkozzunk! 
Böngészésre fel!

Nincsenek megjegyzések: