2021. július 16., péntek

Koncertek a Katlanban 9.


 


Meg kell vallanunk, hogy már nem tudjuk követni a változásokat, annyi új név került a programba. Kezdünk kicsit összezavarodni. :) Ha,ha! Nem baj! A mi ismertetőnk így csak egy nagy merítés lesz. Aki a naponta bővülő program részleteire kíváncsi, keresse az Ördögkatlan oldalán!

SZEPLŐTELEN FOGANTATÁS

Pár mondatos bemutatásnak jó, ha azt írom, hogy a 2020-as egyetemfoglalás alkalmából alakult zenekar az SZFE harmadéves színészosztályából? Feldolgozásokat játszotok, vagy saját számok is vannak? A műfaja meghatározható akár nem létező kategóriával?


ROMANO DROM

Az oláh cigány hagyomány új tartalmakkal gazdagított perspektívája, a harmonikusan egyöntetű sokféleség -a zenekar kiváló, a közönség hangulatára fogékony előadói képességei mellett- garancia a zenekar zajos sikerére.

RIPOFF RASKOLNIKOV BAND

Ripoff Raskolnikov 18 éves korában nekivágott a világnak, utcazenészként járta az európai országokat. Kezdetekben az európai népzenék foglalkoztatták, majd fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az amerikai folklórban gyökerező dalszerzői attitüd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy akár a Rolling Stones zenéjét is meghatározza.

BEKVART - BÁNFALVI ESZTER KVARTETT

A Bánfalvi Eszter Kvartett (avagy röviden: BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazz-t játszanak. A műfaji meghatározás: csajozós rock. 

ESTI KORNÉL

Az Esti Kornélt 2006 nyarán alapította néhány mezőtúri fiatal egy önkényesen próbateremmé átalakított garázsban. A zenekar 2021-ben ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

30Y

a 30Y 20+1 éves zenekar. ezt tényként érdemes kezelni. még inkább állapotként. a gyerekek bilire szoknak, kinövik a cipőiket, elballagnak az iskolából, kipróbálnak dolgokat. kirepülnek, és meglehet, nem térnek vissza soha. nem magunkon, rajtuk, rajtatok látjuk az idő múlását. magunkon miattatok vesszük észre, és tőletek tanulunk magunkról. a 30Y egy zenekar, ennyit érdemes tudni. de ezt érdemes. amit csinálunk, azt nektek kell érteni, és ha ti érteni akarjátok, mi vagyunk.

TUDÓSOK

A Tudósok az egyik legfontosabb magyar avantgárd zenei formáció, a kelet-európai poszt-punk legszívósabb túlélője, melyet hazánk egyetlen szürrealista polihisztora, drMáriás 1986-ban alapított Újvidéken, a volt Jugoszláviában.

LAJKÓ FÉLIX A TEMPLOMBAN! 

Ha létezik határtalan zene, akkor Lajkó Félix koncertjén egészen biztosan azt fogunk hallani. A hegedűművész egy olyan személyes, belső világba enged betekintést, amely egyértelműen csak az övé.


És még sokan mások...

Nincsenek megjegyzések: