2021. július 12., hétfő

Koncertek a Katlanban 7.

 

Meg kell jegyeznünk, hogy már nem tudjuk követni a változásokat, annyi új név került a programba. Kezdünk kicsit összezavarodni. :) Ha,ha! Nem baj! A mi ismertetőnk így csak egy nagy merítés lesz. Aki a naponta bővülő program részleteire kíváncsi, keresse az Ördögkatlan oldalán!

ZAJNAL

Bár a Zajnal népi hangszereket használ, mégis a klasszikus rocktól a funkyn keresztül a különböző elektronikus irányzatokig sok hatást felfedezhetünk zenéjükben. Eklektikus városi zenét — designer folkot — játszanak, ami úgy tud megállni egy moldvai táncház szünetében, hogy közben egy hiphop koncerten sem zuhan le a színpadról - kipróbálták!

SORBONNE SEXUAL

A Sorbonne Sexual zenekar a magyar alternatív zene szöveg-hagyományozására alapozva alakította ki a progresszivitás és a popularitás közti vékony mezsgyét, amin mozog. Alapvető céljuk, hogy a új felállásuk dalaival minél nagyobb nyilvánosságot érjenek el, és ezzel megtermékenyítsék a hazai könnyűzenei kultúrát. Készítettek már közös dalt Beck Zolival, az Öröm a Zene villánykövesdi fordulójának győzteseként a 2018-as Ördögkatlan Fesztiválon a Quimby előtt játszhattak. A 2019-es Fülesbagoly Tehetségkutatón II. helyezést értek el, illetve a Legjobb dalszövegíró díját is elhozták.

KONTRASZT

A KONTRASZT Mirtse Kori és Csizmazia Zsolt 2019-ben alakult formációja. A felállás ének és gitár - valamint néhány elektronikus pedál, melyektől a hangzás erőteljesebb, energikusabb, mint azt egy akusztikus duónál feltételezné a közönség. Repertoárjuk magyar nyelvű saját dalokból áll, melyekben a zenei elemek letisztultak, akusztikus, mégis erőteljes hangzásúak, a szövegek pedig csontig hatolnak, és olyan témákat dolgoznak fel, amelyeket a legtöbben a szőnyeg alá söpörnek.

SASA LELE

A Sasa Lele egy friss formáció, a történetük nagyban a világjárvány által lett megírva.  A bemutatkozó koncertjük elmaradt.  Kétszer is.  Az EP bemutató koncertjük szintén elmaradt.  A nehézségek ellenére így is volt lehetőségük fellépni a Dürer Kert, a Szimpla Kert és a Kobuci Kert színpadain és bejutottak a NKA támogatott induló zenekarai közé.  Zeneileg több stílusból merítenek inspirációt a poppos dallamoktól, a jazzen át a punkos, néhol akár progresszív riffekig.  A srácok nemrég vették fel első nagylemezüket aminek előfutárait a nyáron fogják begmutatni a kíváncsi füleknek.

MORDÁI

A MORDÁI a 60-as, 70-es évek kisérletező magyar népzenei vonulatok repertoárjából (Muzsikás Zenekar, Sebő együttes, stb.) táplálkozó folk rock zenekar. Hangvételében az útonállók sötét szellemiségét idézi meg. Tagjai alapján a hazai könnyűzenei élet egyik legújabb supergroupjának is mondhatnánk őket, énekesük ugyanis a Middlemist Red frontembere, Nóvé Soma.

IDEGEN

Az IDEGEN zenekar 2016 nyarán született meg, négy huszonéves srác egységeként. A zenei kémia és emberi kompatibilitás hamar tapinthatóvá vált, 2017 januárjában fel is vették első kislemezüket, Fekete Doboz címmel. A zenei stílus nehezen definiálható, leginkább a „korlátok nélküli alternatív rock’n roll” fejezi ki igazán, mely fokozatosan forrta ki magát, alakult, finomodott.

Nincsenek megjegyzések: