2012. március 12., hétfő

Érzelem és értelem - egy csodás este Harcsa Veronikával és Gyémánt Bálinttal

Bajban vagyunk! A Harcsa Veronika Gyémánt Bálint duó olyan magasra tette a lécet - és ők könnyedén vették ezt az akadályt -, hogy utánuk nehéz lesz mást értékelni, mert egy ideig mindent óhatatlanul hozzájuk hasonlítunk. Itt nem csak a zenéről van szó, hanem a zene iránti alázatról, a hangszeres és énekes tudásról, átélésről, előadásról. Két méltán elismert művész olyan egymásra találásáról, mikor önfeladás nélkül tudnak a másik művészetéhez hozzátenni egy darabot.

Egy énekhang, egy gitár, néhány efekt és két - Veronika szóhasználatával - kütyü, vagyis sampler, amivel helyben felvett szólamaikat sokszorozták néha meg. Főképp saját dalok és néhány feldolgozás széles dinamikai tartományban, a suttogástól a kiálltásig. Mi a koncert minden percét élveztük, de a végére a pultnál "pofázók" (csak az alliteráció miatt) is elcsendesedtek, a műsor mindenkit a színpadhoz láncolt.
Nincsenek rászorulva a mi méltatásunkra és a felsőfokú jelzőket sem akarom tovább fokozni, ezért egy bombasztikus bulvár címmel fejezem be: Egy csodálatos este Harcsa Veronikával! (és Gyémánt Bálinttal, csak az eladhatóság miatt zárójelbe téve :) )


Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: