2021. június 9., szerda

Ördögkatlan 2021 - színház 2.

 


KICSIBÁCSI, KICSINÉNI MEG AZ IMIKÉM

A Nézőművészeti Kft. Dániel András írásai alapján készült előadása kintről és bentről, együttről és különről, gombócevésről és a helyes kanyarodásról – nem csak felnőtteknek.



MEG SE KÍNÁLTAK

Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg a szemünk előtt.


MULATSÁG

Kapa, Pepe, Rémusz - évtized óta hajtogatják fáradhatatlanul Slawomir Mrozek szavait: mulatságnak lennie kell. Azóta nincs is már Bárka, ahol ez az előadás régesrég létrejött... és az idei Katlan sem olyan és nem is akkor van - sőt, mintha minden megváltozott volna ebben a tizenegynéhány évben (például a fiúk arcéle is) - de ez a lényegen mit sem változtat. 

CSÁÓ - STEFANOVICS ANGÉLA KÖRBERAJZOLJA MAGÁT

Az előadás pont olyan vagány, mint a címe, és Stefanovics Angéla nem is igazán színésznő benne, inkább ő maga a darab, a kezdet és a végkifejlet. A FÜGE Produkció és a Titkos Társulat előadása.

CSOÓRI SÁNDOR: PÁRBESZÉD SÖTÉTBEN

Vecsei H. Miklós és csapata József Attila és Pilinszky János életműve után most Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve hozott létre egy koncert-színházi előadást, amely a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keres szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat.

APÁD ELŐTT NE VETKŐZZ - 15:00

Vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat? Az Egyasszony alkotói ismét egy tabutémáról készítettek előadást.



FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK...

Nincsenek megjegyzések: