2021. június 25., péntek

Koncertek a Katlanban 3.

 

MODERNIA - FUVOLAND

LENYOMATOK

Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia szaxofon-hárfa duójának ötlete egy koncert után született, ahol a két zeneakadémista doktorandusz először játszott együtt. A közös zenei élmény egyértelművé tette mindkét muzsikus számára, hogy egy hosszú távú együttműködés elé néznek. Bár a nem mindennapi hangszerpárosításra elsősorban 20. századi művek születtek, a 2012-ben SeRa néven alakult duó repertoárjában a reneszánsztól a romantikán át a nekik komponált kortárs zenéig minden műfaj megtalálható. A Lenyomatok című műsorösszeállításban a duónak komponált művek mellett megszólal egy eredeti szaxofon-hárfa kompozíció és két átirat is. Az egymástól különböző stílusú műveket egyfajta múltidézés, nosztalgikus hangulat köti össze. 

HÁY JÁNOS ÉS A SZENT EFRÉM FÉRFIKAR

Az öregtó felé...

GERSHWIN: BLUE MONDAY

A Kisképző középiskolás diákjai évek óta készítenek operaelőadásokat, hogy közelebb hozzák a műfajt bárki számára. Ebben a nem mindennapi tanévben egy rendkívüli, itthon alig ismert remekművet, a Blue Mondayt állították színpadra, mely a világhírű szerző első operapróbálkozása volt.

FERENCZI GYÖRGY ÉS AZ 1SŐ PESTI RACKÁK

Az együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock`n`roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.

SZÍVÁRNYÉK: PILINSZKY JÁNOS KÉT HANGON

Egyedi hangvételű, szuggesztív és szubjektív előadás két eleddig csak ebben az előadásban összeállt kiváló színpadi előadó, Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós közreműködésével.

Nincsenek megjegyzések: