2017. augusztus 25., péntek

Már lehet jelentkezni az első Budapest Art Mentor Képzőművészeti Programra

Magyarországon útjára indult az első Budapest Art Mentor program, amelynek egyedi célja, hogy évente kilenc képzőművésznek lehetőséget teremtsen a hazai és nemzetközi művészeti szcéna megismerésére és az abba való belépésre. A mentorprogramban pályázat útján lehet bekerülni, és a jelentkezők közül egy háromfős kuratórium dönti el, ki vehet részt az ingyenes képzésen. A kuratórium tagjai Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője és Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója. Pályázni 2017. október 8-ig lehetséges. 

Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogram egy két félév időtartamban megvalósuló képzés, mely alapvetően két párhuzamosan futó elemből épül fel:

A program képzési része összesen 30 alkalmat ölel fel a két félév alatt, heti egy alkalommal. Ez idő alatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra, hogy hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Mindezt a tudást a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.
A Budapest Art Mentor program egy gyakorlati képzés, az alkalmak interaktív jellegűek, a művészek egyéni helyzetéből indul ki. Valós, az ő meglevő és vágyott karrierjükön alapuló gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, ami számukra a legjobban működik. 

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul.

A mentorok: Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Sándor Pál, art consultant és Vákony Délia phd, művészettörténész.

A képzés legvégén pedig a mentoráltak közös kiállításon mutatkozhatnak be. 

Csak azok jelentkezhetnek a mentorprogramra, akik képzőművészeti diplomával (felsőfokú szakirányú végzettség) rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

Nincsenek megjegyzések: