2012. augusztus 3., péntek

Katlan kalandok 2 - Ördögkatlan Fesztivál 2012

Tegnap az autós kalandjainkkal fejeztem be és most ezzel kell kezdenem, mert a fél napunk ráment a javításra, így a sajtó szoba után azonnal rohanhattunk a festői Vylyan Teraszra, ahol...
(De előbb megmutatjuk a tegnap kimaradt kistapolcai képeket, a hangulatos parkot - tudjátok, ahol a Tenkes Kapitánya iszapfürdőzött - és a vándorcirkuszt, ami hamarosan a Katlanban is fellép.)
...Ahol megmerítkeztünk a kulináris művészetekben a már kedvelt és várt marhapofa és a 2009-es remek Ördög cuve segítségével. Böröcz András kiállítás megnyitójában és Szemző Tibor performaszában már nem tudtunk megmerítkezni, mert az érdeklődő tömeg és a hőség kiűzött minket a zárt teremből. Így legalább elcsíptük Rátóti Zolit annak ellenére, hogy a Kalákával közös műsorára már nem tudtunk maradni. Távozásunk elött még volt egy beszélgetés Parti Nagy Lajossal új könyve kapcsán, aki mint mindig, okosakat mondott amikor szóhoz jutott...
Kisharsányban sikerült elcsípnünk Gyetvai Zoltán kiállításmegnyitóját a zenész-mindenes Agócs Gergellyel. A két felvidéki művész igazán szívet melengető szavai és a lélekből szóló muzsika után elgondolkodtunk azon, hogy a határon túliakban még megvan az, amiért érdemes magyarnak lenni és ezt a mentalitást érdemes lenne valahogy visszacsempészni. (Persze tisztelet a kivételnek minden oldalon.) A kedvesen kínált felvidéki kőrözött után - már egy sarokkal arrébb - meghívást kaptunk egy helyi pincészetbe, de ez már a mai nap mesélye lesz.
Estére mégis beszorultunk egy meleg, levegőtlen sötét helyiségbe, de mi mindenképpen meg akartuk nézni a Pintér Béla Társulat Kaisers TV Ungarn-ját. A gátló körülmények miatt - néha azzal küzdöttünk, hogy túléljük a klímát - csak félig élveztük (pedig teljes figyelmet kíván), ezért szerencsésebb helyzetben újra meg kell néznünk! :)
Közben az Árokpart Bár színpadán egymást váltották a jobbnál jobb zenekarok, így kicsit megkésve értünk a Besh o Drom táncos lábakat nem kímélő fergeteges bulijába. A tervezett második zenekar sajnos nem tudott fellépni és a PASO mentette meg a helyzetet. Az átállás közben a mindenhol zenélő Wombo Orchestra szította még tovább a kedélyeket egy rögtönzött kis színpadon, de nekünk erőt kellet gyűjteni egy kis Panyolai Elixirrel a továbbiakra, így újult erővel vethettük be magunkat a PASO mindig vidám bulijába végkimerülésig.
Most pedig mindjárt indulunk a pincészetbe, de erről majd holnap...


5. Ördögkatlan hangulatok 2 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: