2012. augusztus 2., csütörtök

Kalandjaink a Katlanban 1

Az egész úgy kezdődött, hogy még el sem indultunk de már egyik társunk elhagyta a lakáskulcsait... (ez a kulcs dolog engem mostanában nagyon kisért...). Aztán mégiscsak eljutottunk a Katlanba. Útköben beugrottunk Kistapolcára megnézni hol iszapfűrdőzött a Tenkes Kapitánya (szépen megcsinálták) és találkoztunk egy családi, ekhós szekeres vándorcirkusszal akik invitáltak az előadásukra, de hát nekünk a Katlan...
...A Katlan, ahol már gyülekezett a nép és meg kell vallanunk, első nap még soha nem voltak ennyien! A Fesztiválnyitányon a francia Wombo Orchestra fogadott őrült fúvós rock-jukkal (róluk majd még részletesebben), majd a megnyitón kihangosított telefonon keresztül kívánt jó katlanozást és őrületet az fesztivál egyik fővédnöke, Törőcsik Mari. A helyiek eljátszották az ördög legendáját és jött a Katlan saját produkciójának premierje, a Petőfi-Ferenczi duó alkotása a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeivel, A helység kalapácsa. Az előadást maira vették (a bíró futbal bíró, a HK autószerelő, stb.), de megmaradt Petőfi humora s társadalom bírálata. Kb a feléig szórakoztatott, majd kezdett kiürülni, nagyjából nyolc befejezési lehetőséget hagytak ki, ragaszkodva az eredeti műhöz. (A régi mondás: a kevesebb több lett volna.) Azért a közönség nagy tapssal jutalmazta a komédiázó színészeket.
A Specko Jedno zárta a Narancsliget műsorát és az Árokpart Bárnál a Wombo Orchestra ott folytatta, ahol nemrég abbahagyta: Mardigrass BB-vel, King Crimson-nal, stb. A fotókon a sötét színpad ellenére látszik a fantasztikus tömeg és hangulat.
A hivatalos programot a Quimby fejezte be a szokásos hévvel. (És világtalan világosítóval, aki a lámpákat disco programra kapcsolta és nem törődött vele, hogy a színpad közepe sötétben maradt, vagyis éppen a frontemberek arcát nem lehetett álltalában látni.) Nekünk még maradt egy indító szétesésünk és kormányzár beállásunk (szerencsére lassan mentünk) és hajnali két órakor egy autómentésünk.... (Az autó azóta elkészült, de ez már a mai nap, a holnapi jelentkezésünk meséje...)
Hát valahogy így telt az első napunk 2012-ben az Ördögkatlanban.


5. Ördögkatlan hangulatok 1 from simarafoto on Vimeo.


Nincsenek megjegyzések: