2013. május 18., szombat

Vihar előtt, közben és után - pillanatok a II. Zsolnay Fesztivál második napjáról

Egyik pillanatban napsütés és forróság, a másikban szél és eső, de a szeszélyes időjárás és az esti vihar sem tudta megtörni a fesztivál lendületét, de menjünk sorban, a képeket követve.
A kora délutáni hangulat találkozott a XXI. századi népzenéléssel a Köztársaság Bandája jóvoltából (húúú, de avíttak, most inkább a Nemzeti Banda név lenne a sikk!).
A Gyárturisták humoros idegenvezetése most is nagy sikert aratott és arat folyamatosan, hiszen minden nap bolondoznak...
A Zsolnay Szalonban most Balázsovics Lajossal és Stolh Andrással beszélgetett Alinda a vadászatról, melynek keretében mind a témáról, mind a művészekről sok érdekes dolgot megtudtunk és még szarvaspörkölttel is megkínáltak minket.
Közben kitört a vihar, de minket nem lehet megfélemlíteni!
A francia Nouvelle Vague csapatnak a lemezei nem szólnak olyan jól, mint a koncertjei! És a koncertek még látványosak is! A csajok megint fergeteges show-val bizonyítottak: nagyon csajosak voltak, nagyon vagányak és nagyon szexik. A zsúfolt teremben forró volt a hangulat és a levegő.
A soft altert kemény alterrel zártuk, kiokosítottak minket a Tudósok. Dr. Máriás a szokásos szabadszájúságával hódított, a nemrég csatlakozott Tövisházi Ambrus pedig láthatóan élvezte a vadságot és a felmerülő atonalitást. A Bizottság hagyta űrbe jól illeszkedik a magukat csak punknak aposztrofáló Tudósok. A végén még elhangzott a Nemzeti Népességnövelő Mozgalom himnusza is, a Basszál!
Na, Kedves Naplóm, neked sem kívánhatok jobbat ma estére!

Hangulatképek a II. Zsolnay Fesztiválról 2. nap from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: