2013. május 17., péntek

Az időjárás nem akadály – május 17-én esőhelyszíneken folytatódik a Zsolnay Fesztivál


"A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt a Zsolnay Fesztivál programjait május 17-én esőhelyszíneken rendezik meg. A Nouvelle Vague Pirogránit udvarra tervezett szabadtéri koncertjét az E78 koncerttermében, a Zsolnay Szalont pedig Veiszer Alinda, Stohl András és  Balázsovits Lajos közreműködésével a Bóbita Bábszínházban tartják meg.

A Zsolnay Kulturális Negyedben a fesztiválon ma fellép még a Köztársaság Bandája (esőhelyszín a Bárcsak kávézó). A koncertek és előadások sora pedig még hosszú, hiszen az E78-ban a Nouvelle Vague után a Mrs. Columbo mutatja meg a jazz napos oldalát, az ArTér Kávézóban pedig Jáger Bandi zenekara, a Jazzrael és napjaink legeszementebb szuper-gruppja a Tudósok játszanak. 

A komolyzene kedvelői a Zenetudományi Intézet Liszt Termében a Budapesti Vonósok, illetve Várdai István és Murin Jaroszláv közös kamarakoncertjén vehetnek részt, de a színház szerelmeseinek is tartogat különlegességeket a fesztivál.  A Gyárturisták vadonatúj epizódjaival  ma 11.00-kor és 18.00-kor is bejárhatjuk a Negyed területét, 18.30-kor pedig a Színművészeti Egyetem II. éves hallgatói Térey János Nibelung lakópark c. darabja nyomán elkészült előadással  mutatkoznak be a pécsi közönségnek a Júlia Teremben

Ha az időjárás engedi, 17 órakor zenés sétán vehetünk részt Palya Beával, eső esetén pedig az Apostolos teremben hallhatjuk azokat a dalokat, amikkel Bea az idei fesztiválra készül.

Gyermekek számára a foglalkozásokat szintén esőtől védett helyen, a Herkules terasz mellett és az Inkubátorházban, a Tettyei Muzsikusok című bábelőadást 
pedig a Bóbita Bábszínházban nézhetik meg a legfiatalabb fesztiválozók. 

Két kiállítás is nyílik a mai napon: „Az én kis városom” fotópályázatra érkezett 300 képből álló kiállítást Marsalkó Péter fotográfus és Tátrai Annamária nyitják meg 18.00 órakor az Inkubátorház 1. emeleti termében, Pittman Zsófi különleges falvédőinek kiállítása 17 órakor nyílik az E78-ban. 

A Kodály Központ kulisszatitkait ismerhetik meg azok, akik regisztrálnak a délután 15.00 és 18.00 között szervezett nyílt napra. Erre és néhány kisebb helyszínen tervezett előadásra a fesztiváljegy mellett helyfoglalás szükséges, részleteket a fesztivál online felületein és a műsorfüzetben olvashatnak: 

zsolnayfesztival.hu
facebook.com/zsolnayfestival
zsolnayzz.wordpress.com

2013.05.17."


Nincsenek megjegyzések: