2013. január 22., kedd

Tükör által homályosan










"Az emberi arc a témája a héten nyíló kiállításunknak. A Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című, hazai és nemzetközi művészek munkáit bemutató tárlat április 7-ig lesz megtekinthető. 
A csütörtöki megnyitón különleges koncerttel és performansszal várjuk az érdeklődőket, fellép többek közt Szakcsi Lakatos Béla és Szirtes János is.

2013. JANUÁR 24., csütörtök 18 óra
TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN
Arcok tegnap és ma
A csütörtökön nyíló nem mindennapi kiállításon mintegy negyven képzőművész olyan munkáját láthatja a hazai közönség, amelynek témája az emberi arc ábrázolhatósága. A kiállítók között számos nemzetközi sztár is található, így például a XX. század egyik legjelentősebb képzőművészeként tisztelt német Joseph Beuys, a francia kortárs művészet doyenje, Christian Boltanski, a két, túlzás nélkül klasszikusnak számító brit alkotó, Gilbert and George vagy az amerikai Cindy Sherman. Jó néhány magyar művész is szerepel a tárlaton – köztük Erdély MiklósFehér LászlóHajas TiborKelemen Károly ésMaurer Dóra. A Tükör által homályosan – Arcok tegnap és ma című kiállításra húsznál is több helyről érkeztek művek az Ernst Múzeumba – többek között Amszterdamból, Bécsből, Berlinből, Bernből, Düsseldorfból, Kolozsvárról és Párizsból. A kiállítás április 7-ig tekinthető meg.

Kurátor: Gulyás Gábor
Társkurátorok: Angel Judit, Rózsás Lívia

A megnyitó programja 2013. január 24-én, 18 órától:

Megnyitja: Kemény István költő, író

Performansz: Vudu – arcok
Performerek: Szirtes János és a STRASSZ (Bogyó Virág, Fischer Judit, Hódi Csilla, Navratil Judit)
Multimédia: Samu Bence
Operatőr: Molnár Ágnes Éva

Alkalmi koncert: Improvizációk
Szakcsi Lakatos Béla – zongora
Orbán György – nagybőgő"

Nincsenek megjegyzések: