2013. január 15., kedd

Külvárosi legények - HétköznaPI CSAlódások

- Mi a PICSA lesz itt ma este? - kérdeztem ál-naivan, rossz humorral a jegyszedőlányt, aki csak annyit válaszolt :
- Hajjaj!
A HétköznaPI CSAlódásokra összegyültek a környék "pánkerei". A zenekar a Sex Pistols-Ramones-Beatrice vonalat követi, nem a trendeket. A Clash már anno akkor is kitört a szűk harmónia keretek közül, a jobb mai zenekarok, mint például az újra aktív Green Day pedig már inkább csak önmeghatározásukban punkok, hamisítatlan mocskos rock zenét játszanak.
A röviden PICSA, maradt a lendületes, zúzós alapoknál és egyszerű dallamoknál, megénekelve a külvárosi reménytelenséget és kicsúfolva a hatalom idiotizmusát. Az ős punkos "még a nem kell sem kell" (Nagy Feró) alapállásból kitörve elutasítják a háborút - de nem a társadalmi harcot -, és József Attilát (is) énekelnek.
A koncertnek az első perctől "húzása", lendülete van, de a szinte végig egyformán gyors tempó és a nem túl változatos dallamvilág egy idő után monotonná válik, ha csak nem dobod fel magad valamivel és vetődsz rá a ritmusra. A rajongók lelkesek, de a látottak alapján nem hiszem, hogy mindig értik, miről énekel a banda, még ha kívülről fújják is a szöveget.
A koncerten a saját dalok mellett elhangzott a 16 tonna, egy "ManoCsao" és a végén Iggy Pop Utazója, ami jelezte, hogy lassan ideje hazautaznunk...


HétköznaPI CSAlódások from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: