2013. január 28., hétfő

Jazzkivánságműsor - Sárik Péter trió

"Sárik Péter: zongora
Frey György: basszusgitár
Berdisz Tamás : dob


A Trió 2007-ben alakult. Tagjai a magyar jazz élvonalába tartoznak, pályájuk során jelentős szakmai sikereket értek el,
Sárik Péter és Frey György 2004-ben Emerton-díjat kaptak, mindhárman Artisjus díjasak, Berdisz Tamás pedig 2008-ban nyerte el a Magyar Ütőhangszeres Kultúráért Alapítvány Arany Dobverő Díját.

Sárik Péter szerzeményei több alkalommal döntőbe jutottak az USA és az Egyesült Királyság legnagyobb dalszerző versenyein.

A zenekar Magyarországon kívül rendszeresen koncertezik szerte Európában, visszatérő vendégei Anglia, Németország, Svájc, Románia, és Szlovákia klubjainak és fesztiváljainak.

Műsorukban mindhármuk szerzeményeit játsszák, zenéjük dallamos, ritmikus és rendkívül változatos. Koncertjeik sikerei és a közönség lelkes visszajelzései alapján mindenki számára élvezetes vérbeli jazz.

Megjelent a Sárik Péter trió harmadik lemeze, Jazzkívánságműsorcímmel!

A “Jazzkívánságműsor” koncertek 2010-ben indultak és egyre sikeresebbek. Ezeken az esteken a Trió teljesíti közönsége kívánságait: bármilyen műfajú dalt kérhetnek, és a zenekar eljátssza a saját stílusában. A lemezre a legnépszerűbb darabok kerültek."

(sarikpeter.hu)


Nem csalódtunk.
A zsúfolásig megtelt terem szikrázott a zenei feszültségtől, mely mindig hangos ovációban oldódott fel. A pár lassú darabnál, mint például Mozart Requiem-jének átiratánál szipogást lehetett hallani és többen könnycseppet morzsoltak el a szemük sarkában. Sárikék nem érzelgősen, hanem érzékien, az érzelmekre hatva zenéltek, oldottan, játékosan minket is bevonva.
Nem volt igazi kívánságműsor, mert most kívánni nem lehetett, viszont eljátszották utolsó lemezük, a Jazzkívánságműsor best off kívánságokból összeállított anyagát. Hallhattunk többek között Bartókot, Mozart-ot, Beatlest, Eagles-t, Peter Gabrielt, Abba-t, Massive Attack-ot, stb. Beethoven Örömódáját az előre kiosztott szövegek segítségével a mi kórusunkkal, közösen adtuk elő.
Igazi klub hangulat volt. Hasonló fajsúlyú muzsikát a hétvégi koncertekről hazaérve a Mezzo-n szoktunk hallani.


Sárik Péter Trio from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: