2012. szeptember 17., hétfő

Mocskos idők, kezdjük újra! - az Európa Kiadó az Örökség Fesztiválon (2012)

Mottó:
„... Ne taníts ölni, ha élni akarsz!...“
(Európa Kiadó)

Mocskos idők, kezdjük újra, énekelte hajdanán az Európa Kiadó zenekar és kezdték újra pár éve, mert „volt rá igény“ és jól esett újra színpadra állni, elénekelni a régi dalokat, jól esett újra élőben hallani őket vagy megismerkedni velük, életkortól függően. De nem tudták magukat függetleníteni a kortól, amiben élünk. Rá kellett jönni, hogy ezek a dalok még mindig ugyanolyan aktuálisak mint akkoriban, legfeljebb a hangsúlyok tolódtak kicsit arrébb.
A zenekar több tagja is külföldön él, ennek ellenére egyre gyakoribbak lettek a koncertek és előjött az a természetes alkotói igény, hogy ne csak lemásolják régi önmagukat. Így történt, hogy lassan, szinte alig észrevehetően megszületett a 2012-es Európa Kiadó. A hangszerelések változnak, előkerülnek kevésbé ismételt dalok, sőt, már új is született, aminek reméljük, lesz folytatása. Jól szól a banda, úgy korszerűen, hogy nem csak megőrizték régi értékeiket, hanem továbbgondolva gazdagították is ezeket.

Az EK-ra mindig megtelnek a koncerttermek, így volt ez az Örökség Fesztiválon is. Mi is ott voltunk, bár az utóbbi időben többször láttuk őket, de nem tudjuk megunni... Magával ragad a zene, a szöveg, a hangulat, a gondolat: ne taníts ölni, ha élni akarsz!


Európa Kiadó - Örökség Fesztivál 2012 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: