2012. február 22., szerda

Kiállítás- és galériamegnyitó, hangköltészet és friss irodalmi szövegek, zajzene és kortárs tánc ezen a héten a Műcsarnokban

Kiállítás- és galériamegnyitó, hangköltészet és friss irodalmi szövegek, zajzene és kortárs tánc ezen a héten a Műcsarnokban
Marina Abramović kiállításával nyílik meg csütörtökön a Műcsarnok kibővített projektgalériája, a Mélycsarnok.
Bernar Venet szobrai és képei között irodalommal, zenével és tánccal várjuk a látogatókat

Február 23. csütörtök 18 óra
Az üresség nyolc leckéje – Marina Abramović kiállításmegnyitója a Mélycsarnokban
Mélycsarnok

Az este Szombathy Bálint performanszával kezdődik.
Köszöntőt mond: Gulyás Gábor igazgató
A művészt és a tárlatot Drozdik Orshi méltatja.
Szakszofonon közreműködik: Borbély Mihály

Marina Abramović (1946) New Yorkban élő szerb származású művész a kortárs képzőművészet legnagyobb hatású képviselőinek egyike. Az üresség nyolc leckéje című műve 2008-ban készült Laoszban. A videóinstalláció nyolc leckéjében a katonaruhás, kínai játékfegyverrel felszerelkezett laoszi gyerekek és a művész a háború tipikus, tévéfilmekre és videójátékokra utaló jeleneteit játsszák el. A Mélycsarnok falain látható fotókat Marina Abramović a projekt részeként készítette Laosz fővárosában, Luang Prabangban.
A bemutató különlegessége, hogy a videóinstallációhoz készült eredeti rajzokból is látható néhány, és a projekthez épített, a forgatás helyszínéül szolgáló ház makettje is megtekinthető.


Február 23. csütörtök 20 óra
A Venet-együttható / irodalmi est zenével Bernar Venet kiállításában
Műcsarnok kiállítótér

Felolvasnak: Dunajcsik Mátyás, Krusovszky Dénes
Zene: Spiritus Noister ‒ Ladik Katalin, Szkárosi Endre és Sőrés Zsolt

Bernar Venet tervezett már balettelőadást (díszletet, zenét, koreográfiát és jelmezt), volt díszlettervező a nizzai operaházban, készített szurokfestményeket, acélbútort, de elsősorban szobrászként ismert. A sokoldalú francia művész munkáinak terében két estére különös színházat varázsolnak vendégeink, kortárs írók és zenészek. Sanzonos-rizsporos játék, rozsdás vasat pengető hangköltészet és friss irodalmi szövegek: à la carte.
Belépő: 500 Ft

Február 24. péntek 19 óra
Tünet Együttes: Olyan furcsa vagy ma / táncelőadás
Műcsarnok kiállítótér

Egy belevaló vizuális csapat, egy ferde-lelkű zajzenész és egy súlyproblémákkal küzdő táncos feszegeti a kérdést, hogyan lehetnénk önmagunk árnyékai.

Az Olyan furcsa vagy ma improvizáció tánc, élőzene és vetített képi világ találkozási pontjain. A minimál loopokból építkező, fokozatosan terebélyesedő zajkulisszához a Kiégő Izzók, Magyarország egyik legismertebb VJ-csapata teremt 2 diavetítő és egy vizuális trükk segítségével rajzfilmszerű árnyékvilágot, ahol zenész partnere figyelmét magára vonni nem tudó táncosnő menedékre lel, teljes testi-lelki átalakulásokon megy keresztül és egyre amorfabb alakváltozatokat ölt magára. Vigyázat, a happy ending elmarad!
Rendező: Szabó Réka
Tánc: Vadas Zsófia Tamara / Szabó Réka
Zene: G. Szabó Hunor / Kelner Krisztián
Látvány: Kiégő Izzók

Belépő: 900 F


You are being so strange today A hard-hitting visual team, a twisted noisemaker-musician, and a dancer with a weight problem ponder the question of: How to be ones own shadow?http://www.tunetegyuttes.hu/index.php?page=repertoar_details&id=13&se...


Nincsenek megjegyzések: