2012. február 2., csütörtök

Jazz and House - Fábián Juli és a ZooHacker Remake Orchestra

Ki gondolta volna, hogy Xénia disco zenére fog ugrálni? Mert ez bizony disco volt a javából, még ha dzsesszesítve is (jazz). Az alapok house-os monotonságát a DJ és billentyűs-szerző ZooHacker ötletessége és új hangzásokat keresési vágya tette élvezetessé, a másik billentyűnél Sárik Péter improvizált önfeledten, a „zenebohóc“ Katona Gergely Tamás egyre újabb fúvós hangszereket és kütyüket húzott elő „varászládájából“ („Van másik!“) és ne feledkezzünk meg az est sztárjáról, Fábián Juliról, aki képzett hangjával, érzékenységével, temperamentumával és barátságos személyiségével elbűvölte azokat is, akik most találkoztak először vele.
A műfajok keveredtek, a modern elektronikus hangzásoktól egészen az egyszerűbb house-ig, de mindig volt benne valami plusz és az egészet összefogta a jazz. Ismert dalokat dolgoztak fel, ami kiegészült néhány saját szerzeménnyel. Nekünk a legnagyobb meglepetést a „Twist and Shout“ fergeteges parádéja okozta! A táncos cipők hamar lendületbe jöttek, de a bakancsok sem maradtak két lábbal a földön...
Xénia szerint idén eddig ez volt a legjobb koncert... és ezután már nagyobb bátorsággal merek hasonló lemezeket tolni elé.
A dizsikben meg sose halljunk rosszabb muzsikát!


Fábián Juli és a ZooHacker Remake Orchestra from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: