2023. október 11., szerda

RIP Julie (Találkozzunk szerdán a Nappaliban - Búcsúzzunk tőle együtt!)

"JULIE

(Találkozzunk szerdán a Nappaliban!)
Julie és a Wombo velünk nőttek fel. 2012 és 2021 között az Ördögkatlan rendszeres meghívottjai voltak. Játszottak buszon, vonaton, strandon, utcán, megnyitókon, és persze a fesztivál összes színpadán. De sokunknak a legemlékezetesebb pillanatokat a Katlan zárókoncertjein szerezték, amikor a Nappali „színpadán” (ami sokáig csak egy néhány négyzetméteres füves területet és egy-két padot jelentett) napkeltéig zenéltek. Csak ne legyen vége, gondoltuk mi is, ők is, végkimerülésig – hogy aztán a zenekar is annyi emléket vihessen haza, amennyit itthagyott nekünk.
Ennek most mégis vége lett, Julie elhagyott bennünket. Kimondhatatlanul fáj, hogy őt többé nem látjuk, nem halljuk, nem öleljük. De szeretjük, és a szeretet maga az élet. Szerdán (október 11-én) zenésztársai, családtagjai és barátai egy Julie-hez méltó és illő színes és emlékezetes búcsúra, az élet ünnepére készülnek Franciaországban. Ehhez szeretnénk csatlakozni ugyanezen az estén Pécsett, a Nappaliban, ahol ők oly sokszor muzsikáltak. 
Összegyűlünk, akik tudunk, akik szerettük, akiket Julie szeretett, hogy innen, a Nappaliból, Pécsről, Magyarországról, az Ördögkatlanból is áradjanak felé a jó energiák és kísérjék őt odafent.
Gyere, ha tudsz. Este 9-kor összejövünk a Nappali előtt egy virággal, egy gyertyával, majd 9.30-tól benn, a Nappaliban koccintunk az egészségére. Közben hallgatjuk a Wombo lemezeit, és vetítjük a képeket róla, Julie-ról. 
Ő mindenképpen azt szerette volna / szeretné, ha vidáman emlékeznénk rá. Nem egyszerű. De akarjuk, hogy sikerüljön, mert ő is ezt akarná. Talán sikerül, talán még táncolunk is a végén. Azt bizonyosan tudhatjuk, hogy ugyanolyan fontos volt neki a Katlan és vele a magyar közönség, mint amennyire fontos volt ő nekünk. Búcsúzzunk tőle együtt!
*
Akár tudsz jönni, akár nem: ha vannak fényképeid róla-vele, oszd meg velünk szerda délig az iroda@ordogkatlan.hu-ra, hogy kivetíthessük azokat aznap este. Köszönjük. "

Nincsenek megjegyzések: