2023. október 6., péntek

PONT Fesztivál

Október 14-én, szombaton színes kavalkádra, remek programokra és izgalmas koncertekre készülhetünk a Múzeumkertben a PONT Fesztiválon, ahol Nyugat-Afrika világát a Liszt Ünnep keretein belül fedezhetjük fel. Különleges zenés felvonulással indul majd a nap a Ballet Camarával, mely a Mikszáth térnél veszi kezdetét és a Nemzeti Múzeum kertje lesz a végállomás. A fesztivált a Grammy-díjas Bassekou Kouyate koncertje, Jobarteh Kunda mesemondása és zenés, táncos, kézműves workshopok teszik teljessé. Lesznek finom falatok is és afrikai textilekből készült termékek vására is. A programok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szólnak majd, így minden korosztály számára szuper élménynek ígérkezik a PONT Fesztivál!

A nyugat-afrikai tánchagyomány más, mint amit mi táncként ismerünk. Szórakozás, amiben az egész falu részt vesz, öröm és bú, rítus és szabadság, az élet maga.
A tánc történeteket mesél, összeköti az embereket és az istenekkel kommunikál. Az UNESCO szellemi örökség listáján is több nyugat-afrikai táncos hagyomány szerepel: a zaouli, a sanké mon, a kankurang vagy a gelede, mutatva a tánc ezernyi formáját: hol jóslási szertartás, hol beavatási rítus része.
A PONT Fesztivál 2023 ingyenes fesztiválon olyan örömteli, könnyen tanulható tánclépéseket sajátíthattok el a Ballet Camaraval, mint a balanta és dundunba - a siker és a széles mosolyok garantáltak! 😊 Találkozzunk október 14-én!

 

Nincsenek megjegyzések: