2023. június 28., szerda

Budapest új terasza egyedi történettel és panorámával

 

Megnyílt az Erzsébet téren a Gin Corner Botanist Gallery, a bár szabadtéri terasza. A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.  Mostantól Budapest szívében árnyas-lugasos teraszról élvezhetjük a belvárosi nyüzsgést. A laza nyári, mégis elegáns galérián a nagyvárosi életérzésé a főszerep, mindeközben a letisztult és természetközeli enteriőrben a bár bohém stílusa is visszaköszön: különleges design és nem mindennapi kiegészítők teremtik meg a tökéletes környezetet a kikapcsolódáshoz.


A Gin Corner Bar helyszíne nem csak azért egyedi, mert a belváros szívében található, hanem azért is, mert a Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett modernista létesítmény sokak szerint az egyik legjobban sikerült budapesti középület. Az 1977-től műemléki védelem alá helyezett ház a 2000-es évek elejéig buszpályaudvarként működött, 2011 és 2016 között a Design Terminálnak adott otthont. 2021 decembere óta pedig a Fröccsterasz és a Terminál mellett helyet kap benne a Gin Corner is, Budapest első gin tematikus bárja. A Botanist Gallery-t az egykori állomásépület csomagrakodó hídján alakították ki, ami átvezet a pezsgő Fröccsteraszra.


„A Botanist Gallery-n a Gin Cornerben megszokott gasztronómiai sokszínűség mellett egy lazább, könnyedebb irányt hozunk egy kis csavarral. Vendégeink olyan különlegességeket fedezhetnek fel az étlapunkon, mint a gin saláta vagy a rózsás rántott kovászos uborka Negroni majonézzel. Italainkba pedig olyan egyedi fűszereket csempészünk, mint a perzsa rózsa, fekete kardamom, timut bors, szerecsendió virág vagy a házi készítésű nerolis tonkabab szirup. A legújabb gasztrotrendekre reagálva már különböző gombafajtákat is használunk fűszerekkel és virágokkal vegyítve” - emelte ki Pap Márk, a Gin Corner szakmai vezetője és bártendere.


Emellett általában parfümökben használt illatösszetevők is kerülnek a Gin Corner Botanist Gallery italaiba, ilyen például a mézes pacsulilevél kivonattal és egyéb titkos fűszerekkel házilag készített vörös szantálfa vermuth.


Az új terasz a Fröccsterasz komplexum részét képezi, amelynek új vezetése már több mint két éve azon dolgozik, hogy az eltérő tematikájú egységeiben (Terminal Club, Fröccsterasz és Gin Corner Bar) minden korosztály megtalálja az ízlésének megfelelő programot, de mégis megtartsa a hely a régi Fröccsterasz metropolitan atmoszféráját. Így ebben a belvárosi forgatagban az éjszakai pezsgő élet mellett helyet kapnak a napközbeni baráti fröccsözések, a kora esti koncertek, a kertmozi, de exkluzív eseményekkel is várják az érdeklődőket.

A Botanist Gallery kisebb privát eseményeket is befogad: 70 ülőhellyel vagy 110 állóhellyel kiváló helyszíne lehet nagyobb baráti, családi eseményeknek, vagy vállalati rendezvényeknek is.


Hola

Nincsenek megjegyzések: