2020. január 9., csütörtök

Nem kímélik Scherer Pétert a Mmamt első videóklipjében

Számos inzultus éri Scherer Pétert a Mmamt most debütáló videóklipjében. A klipet Reisz Gábor rendezte, a dal pedig Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás) szólólemezének nyitódala.

A Mmamt Egyedi Péter (Óriás, Rájátszás) szóló-alteregója, Mindenkinek megvan a maga története című bemutatkozó lemezét több zenei portál is 2019 legjobb magyar kiadványai közé sorolta. A melankolikus, mélyebb hangvételű, változatosan hangszerelt szerzői anyag Meztelen c. dalára készült a produkció első videóklipje, amelyet Reisz Gábor (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) rendezett, a főszereplő pedig Scherer Péter
„Nyáron találkoztunk először Gáborral és kiderült, hogy ismeretlenül is nagy tisztelői voltunk egymás munkásságának. Én nagyon szerettem a filmjeit, ő pedig hallgatta a szólólemezemet. Pár hónappal később megkerestem, hogy lenne-e kedve bármilyen formában segíteni és ő egyből igent mondott. Már az ötletelés során kiderült, hogy van közös mondanivalónk a világról és nekem nagy megtiszteltetés, hogy odaállt az ügyem mellé. Ráadásul fantasztikus stábot hozott magával, nem beszélve a remek klip-ötletről.” – mondta el Egyedi Péter.
„Kevés olyan album van, amit olyan sokszor hallgattam, mint a Mmamt. Ha kávéhordónak hívnak a forgatásra, akkor is elmentem volna segíteni, annyira szeretem ezt a projektet. Több dalra is volt ötlet, de talán ez a legizgalmasabb, legalábbis nézői szempontból mindenképp. Hogy reagálunk, ha nem látjuk az okot, csak az okozatot? Felháborodunk? Együttérzünk, esetleg szánjuk az illetőt? Becsey Kristóf operatőrrel dolgoztuk ki a részleteket. Nagy élmény volt Scherer Péterrel forgatni, de az egész stáb, az önkéntesek, a kaszkadőrök és a szereplők is szuperek voltak, amit ezúton is köszönök nekik. Nagyon jó volt ebben részt venni.” – mesélte Reisz Gábor.
A főszereplő személye is Reisz ötlete volt, Scherer Péter pedig örömmel mondott igent a felkérésre, a kihívásos forgatókönyv ellenére. „Még nem volt ilyen feladatom, hogy reggel köszönünk egymásnak, aztán jól megvernek, a végén meg még futnom is kell 1,5 km-t. Nagyon inspiráló és egyben izgalmas volt mind Gáborral és a stábjával, mind a kaszkadőrökkel dolgozni. A dalban pedig kifejezetten tetszett ez a meditatív hangulat, amivel elképesztően különlegesen működik együtt a Gábor által megálmodott cselekmény.” -mondta el a Jászai Mari-díjas színész.
A klipben óriási szerepet vállalt Szűcs Ildikó kaszkadőr-koordinátor és profi kaszkadőr-csapata: egyrészt az ő segítségükkel született meg a klipben látható koreográfia, másrészről nagyon fontos volt, hogy ne történhessen személyi sérülés a felvételek során.
Egyedi Péter szólóprojektje legközelebb március 14-én hallgatható meg a TRIP hajón, a jegyek értékesítése már megkezdődött.


• Rendező - Reisz Gábor
• Operatőr - Becsey Kristóf
• Gyártásvezető - Hegyi Nóra
• Asszisztens - László Panna, Németh Tamás
• Focus puller - Németh Tamás
• Video - Benkő Ádám
• Kamera trainee - Darmos János
• Stylist - Csomor Katerina, Pócsik Lujza
• Haj, smink - Huszár Kata
• Kaszkadőr-koordinátor - Szűcs Ildikó

Szereplők:
Férfi - Scherer Péter

Gyűlölködő bácsi - Dr. Rónay István
Lökdösődő fiúk - Horváth Kristóf, Lente Viktor
Köpő nő - Heit Zsófi
Pofozó fiú - Egyedi Péter
Gyerekek - Jakabfi Ármin Márk, Jakabfi Dávid Noel, Jakabfi Merse Dániel, Solymos Levente
Szatyros nők - Kovács Boglárka, Papp Zsófi
Verekedő tömeg - Neuhauser Béla, Szilágyi Gábor, Paczolay András

Kaszkadőrök:
• Pohánka Gerda
• Suki Gabriella
• Szántó György
• Szántó Zoltán
• Oláh János
• Tóth Ákos
• Szalai Ákos

Külön köszönet:
Czimbalek Dorina // Aqua-Nova Kft. // Farkas Ildikó // Grüll Péter // Tóth József // Tasnádi Zsófia // Proton Cinema

A videóklip elkészültét a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiuma támogatta.

Mmamt = Mindenkinek megvan a maga története = Egyedi Péter szólóban, mégsem egyedül

Mmamt - Meztelen
Zene & szöveg: Egyedi Péter
Zenei rendező: Egyedi Péter
Keverte: Egyedi Péter és Dorozsmai Gergő @Stu studio és @Tom-Tom Stúdió
Mastering: Dorozsmai Gergő @Tom-Tom Stúdió

Facebook: https://www.facebook.com/mmamt/
Instagram: https://www.instagram.com/mmamt_/

MEZTELEN

elindultunk
ezt jól kitaláltad
így lesz szép
így lesz szép

semmit se félj
nincs már mitől
minden villany ég
minden villany ég

újra vagyok
végre újra az vagyok
ahogy születtem
meztelen

Nincsenek megjegyzések: