2014. szeptember 18., csütörtök

Indul az évad!

"2014. október 29-én második születésnapját ünnepli a Jurányi alkotóház.
Az elmúlt két évből rengeteg emlékezetes próbafolyamatot, bemutatót, előadást, színházi sorozatot, kiállítást és közösségi programot őrzünk. Annak érdekében, hogy a következő évünk is ilyen izgalmasan teljen, folytatjuk az együttműködést a Dumaszínházzal (Bánki Gergely, Dömötör András és Kálmán Eszter fog rendezni), repertoáron marad például A férfiak szexuális világa és új bemutatókkal vár mindenkit a TÁP Színház, Gólem Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság. A szülinapi gyertya elfújásakor pedig Pelsőczy Réka tavalyi jókívánságára fogunk gondolni:
„Kedves Jurányi! Sokáig éljél, de legyél mindig olyan, mint egy egyéves: annyira nyitott, aktív, kíváncsi és bátor!” 

Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója

 
Bemutató: 2014. szeptember 19. 20.00, Jurányi
Gerlóczy Márton személyes ihletésű történetét Göttinger Pál monodráma formájában állította színpadra. Az előadást a nyár folyamán már láthatta a közönség Balatonfüreden, Szegeden és az Ördögkatlan Fesztiválon. A 24. Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján Ötvös András elnyerte a legjobb színészi alakítás díját, a Thealter-angyalt.
A szerzővel készült interjú ITT olvasható...

Színházak Éjszakája a Jurányiban! 

 
2014. szeptember 20. 15-03
 
Szombaton indul a Színházak éjszakája! Érdemes a Jurányiba is ellátogatni!
Program: garázsvásár, bográcsozás és piknik, gyerekfoglalkozás a Parányi Műhellyel és arcfestés, Jurányi Tour, nyílt mozgásórák és táncbemutatók, zenés és színházi meglepetések a Ház repertoárjából és végül az elmaradhatatlan afterparty... 
 

L1danceFest / Kortárs tánc – magyar és nemzetközi – kifulladásig...

 
2014. szeptember 17-21.
 
Öt nap alatt, négy helyszínen, tizenkét előadás, kiállítás, beszélgetések és workshopok várják a kortárs táncfesztivál kedvelőit.
A Jurányi színháztermében Roberta Milevoj (HR) legújabb táncelőadása látható.

Ladjánszki Mártával a Jurányi Latte interjú letölthető ITT...
 

Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott

 
Bemutató: 2014. szeptember 18. 19.00, Szkéné Színház
 
„Stoppard igen gazdag drámaírói munkásságának máig legsikeresebb darabja a Rosencrantz és Guildenstern halott, a Shakespeare Hamletjébe oltott, abszurd komédia. Főhőseink  bolyonganak egy igen szerteágazó és csapdákkal teli világban, a Hamlet történetében, megpróbálnak értelmet keresni a jelenlétüknek, a létüknek.  Szimpatikusak, viccesek, töketlenek és tehetetlenek. Esélytelenek. Ahogy mi is, az szánalmas próbálkozásunkkal, hogy értelmet adjunk szürke kis nyomorúságos életünknek.” Szikszai Rémusz, rendező
 

Folytatódnak a SVUNG táncestek!

 
2014. október 17. 20.00, Jurányi
 
Kate McIntosh új-zélandi származású előadó All Ears című produkciójával folytatódik a havonta egy alkalommal jelentkező SVUNG táncsorozat.
 
Bővebben 

Titkos Társulat: A pitbull cselekedetei / Negyedik kapu

2014. október 9. 20.00, Jurányi / A pitbull cselekedetei
A Titkos Társulat legsikeresebb előadása. Három év alatt számtalanszor ment a Trafó mellett, egy kocsma koncertterében, azonkívül megjárt több hazai és külföldi fesztivált, játszották Párizsban, és nemrégen Berlinben is. Idén a Trafó melletti kocsmát átalakították, ezért a Pitbull csapatának költöznie kellett. A Jurányiban nem csak új helyen, de új lendülettel, új színekkel gazdagodva kel új életre az előadás.
2014. október 27., 28. 20.00 / Negyedik kapu

„Ezzel a mi Negyedik kapu-előadásunkkal valami baj van. Mert nem elég, hogy mi, a társulat nagyon megszerettük, de nyáron, Zsámbékon, az erdei bemutatón kiderült, hogy nagyon szereti a közönség is, sőt még a kritikusok is! És ez még semmi, mert a tücskök is lelkesen végigmuzsikálták, végigtáncolta szél, és elkapkodták a denevérek is!” Kárpáti Péter
Szereplők: Tóth Ildikó, Fodor Tamás, Nagy Zsolt, Sipos György  

Jurányi hírlevél

 
Fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy a Jurányi hírlevelére is fel lehet már iratkozni, ha szeretnéd, hogy másfél havonta hírt kapjál a Jurányiban zajló programokról, eseményekről.Feliratkozás itt...
A hírlevélre feliratkozók között 2 db páros belépőjegyet sorsolunk ki Kate McIntosh új- zélandi származású előadó All Ears c. előadására.

Reméljük, a 2014/2015 évadban is találkozunk!
 
 SZEPTEMBERI, OKTÓBERI PROGRAMUNK: JEGYVÁSÁRLÁS"

Nincsenek megjegyzések: