2014. május 17., szombat

MÁJUS + nyár = FÜGE

"A III. Tantermi Színházi Szemlével zártuk az április hónapot. Májusban folytatódik a TITÁNium Színházi Szemle, a tavalyi év nyertes előadásai a Trafóban, az Átrium Film-Színházban és a Jurányiban tekinthetők meg.
Az AlkalMáté Trupp nyári előadása idén is a Jurányiban látható, ezúttal Gál Kristóf ,,pályaelhagyó" előadására készül a ,,legendás" Máté Gábor - Horvai István osztály.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

a Füge csapata"



II. TITÁNium Színház Szemle

2014. május 24-30.
2014. május 24-30-a között második alkalommal kerül megrendezésre a TITÁNium Színházi Szemle. A szemlén a tavalyi tehetségkutató pályázat díjazott munkái kerülnek bemutatásra. A szemle végén arra is fény derül, hogy melyik előadás kapja az év TITÁN díját, melyről négytagú zsűri – Kocsis Lajos (LocalTime, a MasterCard képviseletében, Polgár András (mecénás), Lábodi Ádám (színész, Színikritikusok díja győztes „Legígéretesebb pályakezdő” kategóriában) és Büki Dóra (produkciós menedzser, Proton) – dönt.
A szemle programja (2014. május 24-30.) – Versenyprogram:
Radina KMA / Bartha Lóránd: SZÁRAZ - május 24. 16.00 / Jurányi
k2 Színház: MIELŐTT AZ ÉJ LESZÁLL! - május 28. 19.00 / Jurányi
Bodzsár Márk: W. ÚR ÜZEN - május 29. 19.00 / Átrium Film-Színház
STEREO Akt: FELÜLRŐL AZ IBOLYÁT - május 29., 30. 20.30 / Trafó
Ajánlott program:
Trojka Színházi Társulás: LENZ - május 28. 18.00 / Jurányi
Erdeős Anna: BARBELO, AVAGY KUTYÁKRÓL ÉS GYEREKEKRŐL - május 30. 20.00 / Mu Színház

Bemutató: Oszd meg!

2014. május 16., 17., 30. 19.30, Thália Színház / Fiatal Rendezői Projekt nyertes előadása

A Blue Duck Arts nyolc fiatalból álló forgatókönyvíró-műhely, de profiljukba ugyanúgy belefér a színházi előadások létrehozása is. Egy korrupcióról szóló és egy vacsoraszínházi produkciót követően született meg legújabb, virtuális környezetben játszódó előadásuk ötlete. A Thália Színház tavalyi, fiatal rendezőknek kiírt pályázata épp jókor érkezett számukra: a Thália vezetése a szinopszis és a koncepció alapján bizalmat szavazott a produkciónak, ami május 16-án Oszd meg címen látható először Vékes Csaba rendezésében.

Szereplők: Bánovits Vivianne, Kovács Vanda, Mohai Tamás, Mózes András
Rendező: Vékes Csaba
Oszd meg, hogy jön az Oszd meg! - interjú Vékes Csabával
Bővebben...


MŰVHÁZ ruhacsere parti

2014. május 22. 17.00-20.00, a Jurányi terasza
Itt az ideje, hogy átnézzük a ruhásszekrényeinket és lecseréljük a már régóta nem használt ruhadarabjainkat.
Gondoltad volna, hogy hazaviheted a Művház c. előadásunk jelmezeit?
Akár Szamosi Zsófia, vagy Makranczi Zalán, Stefanovics Angéla jelmezeit is viselheted a hétköznapok forgatagában.

Interjú Rába Rolanddal /Akadálymentesített Dermedési Pont a Tháliában

2014. május 27. 19.30, Thália Színház / Független Thália Projekt
Rába Roland mesélt többek között arról, milyen is egy nagyothallókkal ünnepelt karaoke-buli. A Dermedési Pont május 27-én akadálymentesített változatban, azaz jelnyelvi tolmácsolással látható.
Az interjú Rába Rolanddal letölthető innen...

Inkubá-túra

Folytattuk a Visegrádi Alap (www.visegradfund.org) által támogatott projekt megvalósítását és ellátogattunk a partnerországok inkubátorházaiba, művészeti központjaiba.
Majd ennek a látogatásnak a folytatása a Nemzetközi workshop megszervezése. Az „inkubátorépítők” számára május 21. és 23. között megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a régióban, illetve az európai szinten rejlő lehetőségek ismeretében a résztvevők jobban megismerjék egymást, közös projekteket hozzanak létre, illetve nyugati példák alapján új finanszírozási utakat is találjanak.

Bővebben...

A ,,legendás" osztály. Immár nyolcadszor!  

2014. július 31. 20.30, augusztus 1. 20.30, 2. 20.30, 3. 18.00, 20:30, Jurányi
A legendás  Máté-Horvai osztály sorozata folytatódik, immár második alkalommal a Jurányiban.
A nyolcadik éve tartó sorozat keretében nyaranta mindig más osztálytársukról vallottak az osztály tagjai.
Ebben az évben – sorsolás útján – Gál Kristóf – a pályaelhagyó – lesz az előadás témája, aki élethivatását rendőrként találta meg.
"Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végig csináljuk, ha van rá lehetőség" - Máté Gábor
Szereplők: Czukor Balázs, Dömötör András, Gál Kristóf, Járó Zsuzsa, Jordán Adél, Kovács Patrícia, Máthé Zsolt, Mészáros Béla, Mészáros Máté, Péter Kata, Szandtner Anna, Vajda Milán

Rendező: Máté Gábor



MÁJUS + NYÁR: JEGYVÁSÁRLÁS

Bodzsár Márk: W. ÚR ÜZEN

A 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa

Szereplők:
Börcsök Enikő, Rába Roland, Stork Natasa, Szabó Emília, Szabó Kimmel Tamás, Ötvös András (a Katona József Színház művésze), Matisz Flóra -- hegedű,

Jelmez: Tihanyi Ildi
Díszlet: Szabolcs János
Zene: Matisz Flóra
Rendező munkatársa: Gerlóczi Judit

Rendező: Bodzsár Márk

Malkin szájában Sherlock Holmes-i pipa lóg. A hasisfüst puha takaróként teríti be a magánnyomozó irodát, ami egyúttal nepáli büfé is, valahol a pesti romkocsma negyedben. A mámor ködét telefoncsörgés oszlatja el. W. úr az. Valaha rendőr volt és Malkin főnöke. Most haldokló maffiózó, aki a rózsadombi villájába szólítja az egykori tanítványt. W. úr veszedelmesen vonzó ikerlányairól kellene levakarni egy piti kis zsarolót. Malkin szemei az áramvonalas női lábakra tapadnak, és a tűsarkúk nyomába szegődik, amik Bifsztekhez, az éjszakai élet új császárához vezetik el. Bifsztek veszélyt jelent W. úr lányaira, és ez felébreszti a Malkinban szunnyadó kopóösztönt. Az egykori főnökéért megtenne bármit. Pedig lehet, hogy nem kellene...
A W. úr üzen a Chandler-krimik és a film noirok világát idézi meg, de nem a harmincas évek fülledten elegáns Los Angelesében játszódik, hanem napjaink Budapestjén. A figurák a képzelet szülöttei, és mindannyiunk nagy szerencséje, hogy csak az előadás világában léteznek.

Támogatók: Füge, Polgár Alapítvány, Jurányi Inkubátorház

Nincsenek megjegyzések: