2013. november 15., péntek

ART MARKET BUDAPEST 2013


Hamarosan nyílik az ART MARKET BUDAPEST 2013. Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vására, Magyarország egyetlen ilyen jellegű nemzetközi eseménye 2013. november 28. és december 1. között várja a látogatókat.
A Millenáris B, C és D épületeiben közel 6.000 négyzetméteren mintegy 500 művész mutatkozik majd be, a kiállítók által képviselt országok száma az idén 20 fölé emelkedik, a vásár a kiállítóterekben és a Millenáris Parkban látványos új kísérőprogramokkal jelentkezik.

"A 2011-ben létrejött ART MARKET BUDAPEST nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár olyan művészeti kompozíciót mutat be Európa talán legkülönlegesebb kiállítási csarnokaiban, amely bár a legpatinásabb nemzetközi vásárokról ismert kiállítóknak is lehetőséget ad, kiemelten kezeli a máshol talán még nem is látott, a nemzetközi színtéren még fiatal galériákat és művészeket, köztük a jövő épp most feltörekvő sztárjait.
Az ART MARKET BUDAPEST újragondolta a társadalmi, földrajzi határokat és új kulturális régiót hoz létre: az így „létrejövő” FIATAL EURÓPA olyan friss művészeti inspirációkra épít, amelyek a balti államoktól a Balkánig húzódó volt kommunista országokból, délen akár Törökországból és Izraelből, keleten a közép-ázsiai országokból épp annyira táplálkozik, mint a fejlett Nyugat új, progresszív generációjának művészetéből. És mi lehet vonzóbb annál, mint amikor egy vásár egyszerre GLOBÁLIS ÉS LOKÁLIS?
A jelentős nemzetközi érdeklődés, a több mint 20 országból érkező kiállítók és a húszezer főt meghaladó nemzetközi közönség egyértelművé tette, hogy a művészeti világnak és a széles közönségnek egyaránt igénye van egy ilyen különleges találkozóra.
Az ART MARKET BUDAPEST különleges találkozási pontot hozott létre a művészek és műgyűjtők, szakemberek és a művészet szerelmesei számára, ahol FIATAL EURÓPA komfortos körülmények között, fejlett infrastruktúrával látja vendégül a látogatókat egy olyan városban, ahol találkozni kellemes."


Nincsenek megjegyzések: