2013. november 4., hétfő

A legfontosabb a szív... - Rájátszás (2013.10.31. ZsN)

"Mi az a Rájátszás?
Pár éve, pontosan 2011-ben mutatkozott be először a közönség előtt a hazai pop-élet egy merőben új “vállalkozása”, a Rájátszás című produkció a Margó városi irodalmi fesztiválon. A Rájátszásban a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. Rájátszás koncertekkel már itt-ott találkozhatott a nagyérdemű, ahol egyre több zenész és költő vonul fel és mártózik meg ebben az izgalmas pop-kalandban. A teljesség igénye nélkül ők: Beck Zoli, Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Bérczesi Róbert, Szálinger Balázs, Kemény istván, Erdős Virág, Háy János és Másik János.
A sok kisebb-nagyobb fellépést egy igazi nagykoncert követte az Akvárium Klubban. Innentől nincs már megállás, egyre több dalunk van, amit ezeken az oldalakon mind elérhettek:

- A rájátszásban a legfontosabb a szív, hogy szívből csináljuk. - Mondta Grecsó Krisztián a koncert után beszélgetve. - Zeneileg Verdi Requiem-je jobb, de itt nem a zene, nem "csak" a zene a lényeg, hanem az a hit és tűz ami a versekben van - az irodalom és az írott szó szeretete (a szerk. megjegyzése) - és az az öröm, játékosság és szív, ahogyan tolmácsolják ezeket.
Ez igaz is volt, hiszen a telt házas nézőtér végig hangosan tetszésnyilvánított...

Nincsenek megjegyzések: