2013. április 21., vasárnap

Hol vagy Mad Max? (avagy hová tüntek a szelíd motorosok?)

A police.hu közleménye...:

"Határozott fellépés (Baranya MRFK)

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Pécsi Rendőrkapitányság több személlyel szemben.

A rendőrség munkatársai Pécsett, a Kálvin utcában található parkoló melletti füves területen 2013. április 20-án reggel 08.55 és 09.30 óra közötti időben a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben intézkedtek. A rendőrök 18 főt igazoltattak, velük szemben ruházat- és csomagátvizsgálást hajtottak végre, majd mindegyik személyt – köztük négy fiatalkorút - garázdaság szabálysértés elkövetése miatt a további eljárás lefolytatása érdekében a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban fellép minden olyan magatartással szemben, amely a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti.


Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság"

...és a valóság:
Szombat délután Pécs-Uránvárosban több ezer békés polgár, honfitárs, a zemberek döbbenten tapasztalták meg az 5-10 percig tartó igen hangos demonstratív felvonulást, amit a rendőrség jól végzett munkájának tudatában sem nem látott, sem nem hallott. 
Mint később kiderűlt ez a II. Szezonnyitó Gurulás elnevezésű demonstráció volt, ami ha már így egybeesett a másikkal, nem ártott volna kicsit jobban kommunikálni, hogy a pógárok megnyugodjanak. (Vagy ha mégis közük van egymáshoz, akkó.... Mindenesetere érdekes az elektronikus sajtó szűkszavúsága, az el-el tünedező, majd újra megjelenő hírek, vélemények helyett megjelenő hivatalos közlemény.)

Hol vagy Mad Max, aki szembe mersz szállni? És hol vagytok ti, szelíd motorosok, Peter Fonda, Denis Hopper, Jack Nicholson?
Ajánljuk figyelmetekbe Hunter S. Thompson (tudjátok, aki a Félelem és reszketés Las Vegasban-t írta, a gonzo stílus megteremtője) 1966-ban megjelent, magyarul is olvasható Hell’s Angels – Vad rege az angyalokról (Hell's Angels - The Strange and Terrible Saga of the Outlaw Motorcycle Gangs) című könyvét.




Nincsenek megjegyzések: