2013. február 12., kedd

Kedves Szerkesztőség - Elefánt

Az Elefánttal már találkoztunk, írtunk is róla itt és örömmel adunk hírt a zenekar körüli új fejleményekről. Reméljük, a jövőben sűrűbben élvezhetjük zenéjüket!

Kedves Lumnicer nővérek!

Eseményt és zenekart szeretnék ajánlani...
... szeretnék egy új, ám annál sikeresebb zenekart és annak koncertjét figyelmébe ajánlani.
Február 14-én az Elefánt Budapesten játszik, a Magyar Császári Pillanatművek társaságában, a Gozsdu Manó Klubban...."


„Az Elefánt hosszú évek óta az első magyar zenekar a Kispál és a Quimby óta, amely a dallamokat gondolatokkal, finom humorral is átszövi” – fogalmaz a Népszabadság az Elefánt januári bemutatkozó koncertje után.
Az Elefánt  mostani formáját idén januárban nyerte el. Az esemény apropója erősen köthető a Szimlert Bálint és Rév Marcell nevéhez kapcsolódó, komoly szakmai elismerések és közönségérdeklődés mellett működtetett Kodály Method projekthez (www.kodály-method.com), amelynek csapata klipkészítésre kiválasztotta a Magányos című számot, amelyet a két szombathelyi származású alapító tag, Szendrői Csaba (ének) és Tóth András (gitár) írt. Itt megtekinthető: http://vimeo.com/34077574
Az Elefánt klip pillanatokon belül hatalmas siker lett, amit aztán ugyancsak a Kodály Method projekt által szervezett debütáló koncert követett 2012 januárjában. A debütáló koncert minden vártnál nagyobb sikert hozott. Ez a lehetőség végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését. 
Az együttes hattagú. A már említett két alapítón kívül is csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező zenészek alkotják a bandát. 
Az Elefánt a saját maga által kreált posztsanzon névvel illeti műfaját. Ez egyszerre utal a szövegközpontúságra, a szomorkás tartalomra. A dalokat meghatározza a sajátos lüktetés, a ¾ alapú keringő újraértelmezések, fellelhetőek a cigány jazz elemei, de nem idegen zenéjüktől a pszichedélia vagy az elektronika nyújtotta lehetőségek. A különleges dallamvilág és a ritmusváltások teszik változatossá muzsikájukat, amelyet az énekes sajátos hangja és a tartalmas szövegek tesznek igazán egyedivé. 
A zenekar nagy sikerrel játszott a Merlin Színházban a Kodály Method Volume I. nevű rendezvényen, a Gozsdu Manó Klubban, EP bemutatóját online a Recorder magazin oldalán, élőben pedig az A38-on tartotta, itt két dal erejéig Akkezdet Phiai két frontembere is a színpadra lépett. "

A zenekar honlapja:

A zenekar Facebook oldala: 


A zenekar kislemeze meghallgatható: 



Elefánt - Magányos from Kodály Method on Vimeo.
a DAY Off ETUDE
www.kodaly-method.com

Nincsenek megjegyzések: