2012. október 6., szombat

I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG
















"I. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG 
A Trafó, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a Slam Poetry Budapest bemutatja

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös előadásainkra - személyes jegyvásárlás esetén - csak készpénzes fizetésre van lehetőség! Köszönjük a megértést.

Ki írja ma a legjobb költeményt, ki adja elő a legjobban és kire voksol a közönség – ez a slam poetry versenyek rövid eszenciája. Az elmúlt fél évtizedben hazánkban is egyre szaporodó slam rendezvények eredményeként elérkezett az idő, hogy kikiáltsuk Magyarország első slam poetry bajnokát, aki majd decemberben képviselheti a magyar slam közösséget az Antwerpenben sorra kerülő, összeurópai slam találkozón és versenyen. 

A poetry slam névre hallgató, mára világszinten önálló műfajjá érett verses vetélkedő az 1980-as évek közepén született az Egyesült Államokban. Magyarországra 2006-ban tette be lábát a Műcsarnok által megszervezett Budapest Slam rendezvénnyel, amit költők és rapperek csatájaként tartanak számon. Rá két évre létrejött a Slam Poetry Budapest, röviden SPB, lelkes slammerekből álló kisközösség, akik havi rendszerességgel kezdtek slam-eket tartani. A klubesteket kiegészítve az SPB és a Bly Management egyesülésével fokozatosan nőtt a nagyobb szabású slam-ek száma is, amelyek egyre nagyobb közönséget kezdtek vonzani. A mára egyesületi formát öltő közösség így eljutott arra a szintre, hogy első ízben megrendezze az ország „Grand Slam”-jét. A nyári selejtezőkön bekerült győztesek mellett fellépnek a hazai élvonal húzóneves szuperhősei. A közönség zsűrizik, az SPB elnökasszonya és alelnök ura – Mavrák “Hugee” Katalin és Németh “Zeek” Péter – moderálnak, az Amoeba (Sabák-Sági-Boros trió) zenél, a Kiégő Izzók és Lee Unflyable felelnek a látványért.

Aki ezen az estén nyer, Magyarország első slam követeként utazik év végén a European Poetry Slam Network eseményre, Belgiumba, a végső megmérettetésre.

Zsűri:
MATITS István /Id
PETRÁNYI Zsolt
+ a Közönség

Konferanszié:
MAVRÁK Katalin / Hugee
NÉMETH Péter / Zeek

Szervezés / SPB:
STRÁHL Katalin
SZABÓ Sára

Látvány:
- VAJNA Balázs / Lee Unflyable (VJ)
- KIÉGŐ IZZÓK

AMOEBA:
BOROS Levente – dob
SABÁK Péter - basszusgitár, elektronika 
SÁGI Viktor - gitár / guitar

Slam Poetry Budapest
www.slampoetry.hu"



Szami, Gyurma és Karcsi, Bankos, Mr Hi, Dj Retek, Indiana, Ponza, Atto, Soulclap, Ádi, Ernő, Ádám, Judy Jay, Zsombi, Kodály Method, Urbanizer, Angi, Publo, Krizso, Pogo, Dalma, Idar, Mango, Buppa, Juci, Veréb, Zsófi, Irrigh, Franci és Márk, Bandi, Sena és Kekeli, Jo Jo Tenor, Tamáska, S10, Julie, Simon, Dani, Nikon, Fannini, Újonc Péter, Cadik, Lörinc, Zombi, Anna, Csicsi, Bobakrome, Studio H, Valerie June, Martin, Amoeba, 2012, Budapest

A kisfilm a hazai Slam Poetry világának egy apró szeletét mutatja be, reméljük, sikerült hozzá egy kis kedvet is csinálni. A felvételek a novemberi Astoria Slamen készültek, külön köszönet a szervezőnek, Angyal Gyulának.

Nincsenek megjegyzések: