2012. október 28., vasárnap

A jazz nagykövetei

A Jazz Nagykövetei: hangzatos elnevezés és ha nem ilyen kitűnő zenészeket takarna, akkor kicsit nagyképűnek is nevezhetnénk. A kubai származású énekesnő latin, illetve kubai zenét sejtetett, de a hangszeres felállás a standard kubai muzsikához képest szokatlan: két fúvós, zongora, ének. A hangulat viszont ütősök nélkül is hamisíthatatlanul latinos jazz. Kicsit Carmen Souza idei koncert albumára hajaz. Az elhangzó jazz standerdekben menetrendszerűen mindenki megcsillogtatja fantáziadús improvizációs késségét. A siker nem marad el annak ellenére sem, hogy csak a koncert előtt tudtuk meg, hogy a beharangozott Szakcsi Lakatos Béla helyett - aki pár napja szívműtéten esett át és még lábadozik - másik zongorista játszik. (Azért benne sem csalódtunk.)

A jó hangulatú buli után a helyi ifjú titánok jammeltek hangulatosan a BárCsak-ban. Az afterparty jelentőségét növelte, hogy egy szóló erejéig Csepregi Gyula „jazz nagykövet“ is beállt a csapatba.
Szakcsi Lakatos Bélának mielőbbi gyógyulást kívánunk, a helyttesitő zongoristát pedig máskor is szívesen meghallgatjuk.

Elsa Valle ének, Csepregi Gyula szaxofon, fuvola, Winand Gábor ének, szaxofon, fuvola és a zongorista, akinek a nevét sehonnan nem lehet megtudni, mi meg elkevertük a papírt amire felírtuk...


A Jazz Nagykövetei from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: