2012. október 5., péntek

Épületrengető animációkat láthatunk a Műcsarnokon

"Megmozdulnak a Műcsarnok pillérei a hétvégén. Október 6-án a múzeum homlokzatát életre keltő animációs épületfestést láthatunk.

Szombaton 19 órától, a Hősök terén a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelt eseményeként rendezik meg a PaintUp! döntőjét. Az épületvetítés műfaját népszerűsítő, egyedülálló rendezvényen a Műcsarnok 1000 m2-es homlokzatát életre keltő animációkat láthatnak az érdeklődők.

Az épületfestő verseny döntőjén az előzsűrizés során kiválasztott 12 legjobb pályamű hozza mozgásba a Műcsarnokot. A metamorfózisok során az épület megszokott látványának állandó átalakulását élhetik át a nézők. A monumentális képsorok virtuálisan feldarabolják, táncoltatják vagy éppen mesebeli erdővé varázsolják a múzeum homlokzatát.

A tizenkét 3 percesre tervezett zenés animáció után a műfaj nemzetközi hírű képviselője, Bordos László Zsolt és alkotótársai által kifejezetten erre az alkalomra készített 3D videomapping filmet és az ehhez kapcsolódó interaktív vetítést tekinthetik meg az érdeklődők.

Futurisztikus installációjukban az előre gyártott 3D motívumokat helyszíni, emberi interakcióval vezérelt, valósidőben zajló elemekkel ötvözik. Ez azt jelenti, hogy az épület virtuális „felrobbanása” vagy éppen „kivirágzása” mellett, a nézők testközelből láthatják majd azt is, hogy hogyan lehet a Műcsarnok 1000 négyzetméteres architektúráját egyszerű kézmozdulatokkal vezérelve, a helyszínen „átszabni”.

További információk a rendezvény honlapján, ahol az épületfestés élőben is követhető lesz majd."
(http://www.kulturpart.hu)

Több kisebb pályézatok alkotásainak egyesített filme

Nincsenek megjegyzések: