2023. augusztus 29., kedd

Idén is nagyot buliztak a gyerekek a Szamárfül Fesztiválon!

 

Három napon át tartott a mulatság a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, a hétországra szóló vigadalom végén minden gyermek egyetértett abban, hogy szamárság lett volna otthon maradni!



Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválja alkalmából a hőség ellenére is megtelt a Zsolnay Negyed családokkal augusztus 25-27. között, a XI. Szamárfül Fesztiválon.


A mintegy félszáz program közül a legnépszerűbb az Alma együttes koncertje, az Ágacska című bábelőadás, a Mesekert játszóudvar és az Aranyszamár Bábszínház: Szamárlétra Projekt – szabadtéri vásári kunszt című foglalkozásai voltak. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere már hat kontinensen bűvölte el közönségét saját készítésű, faragott marionettjeivel, és Pécsett is hatalmas sikert aratott. 


- Jó volt látni a sok gyerekmosolyt, ahogy az ajándék szamárfülekkel a fejükön játszanak önfeledten. Mindent megtettünk, hogy kompenzáljuk a forróságot: vízautomata, párakapuk és napvitorlák enyhítették a meleget. Biztos, hogy a fesztivál a gyerekek számára emlékezetes zárása volt a nyárnak – összegzett Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.   


A fesztivál végén birodalmi rohamosztagosok kíséretében számoltak be a szervezők arról, hogy két hét múlva újra óriási forgatag lesz a Negyedben, ugyanis szeptember 9-én rendezik meg az Első Pécsi Star Wars Napot!



Fotók: https://www.facebook.com/szamarfulfesztival/photos_albums 

Nincsenek megjegyzések: