2023. április 14., péntek

Az Ördögkatlan példát mutat

"Kedves Barátunk,
 
idei – eddig sem titkolt – célunk, hogy a Civil Mecenatúra által biztosítsuk a 16. Ördögkatlan megrendezéséhez szükséges anyagi hátteret, egyúttal példát mutassunk arra, hogy a Magyarországon szinte teljességgel hiányzó magánmecenatúra megteremthető.

Nem vagyunk naivak, tudjuk, hogy az utóbbi nem megy öt perc alatt. De gondoljatok bele: a minőséget teremtő kultúra minden időben, a világtörténelem bármely korszakában támogatásra szorult. Jöjjön ez a támogatás nagyvonalú és gazdag mecénásoktól vagy a művészetért áldozatra is kész, szegény emberektől. Utóbbiak sokan vagyunk, benneteket szólítunk, hátha meghallják az előbbiek is.

Kérünk hát mindenkit, aki teheti, hogy CSÍKOS, MEZÍTLÁBAS, CSÍKOS-MEZÍTLÁBAS BÉRLETEK vásárlásával segítsetek bennünket. A kis támogatás is sokat ér nekünk, jelenleg öt-, tíz- és húszezer forintos támogatói jegyeket kínálunk nektek.

A támogatást megveheted jegyeddel vagy bérleteddel összeforrva, ehhez erre az oldalra látogass el:
 
Támogatok ÉS jegyet váltok
De megválthatod akkor is, ha már megvan a bérleted, vagy ha idén nem is tervezel jönni, csak a lelkednek megnyugtató, hogy Ördögkatlan akkor is lesz. Ebben az esetben csak a támogatás összegét kell kiválasztanod. Ezt itt tudod megtenni:
Jegyvásárlás nélkül támogatok
És ne érezd rosszul magad, ha nem tudsz segíteni. Azért segítenek a többiek, hogy mi a megálmodott programok nagy részét megszervezhessük, te pedig ott lehess, mindenki ott lehessen, aki szeretne. Hogy közös ünnepünk legyen!
 
Bőven elég, ha a fentieket elolvasod, de ha van kedved és időd, olvass tovább: azt mondjuk, példát szeretnénk mutatni. Mert a jó példák segíthetnek abban, hogy változzon a közgondolkodás. Rendszert lehet váltani egyik napról a másikra (sikerült, ahogy sikerült…), de a gondolkodás lassan változik. A mienk is. Másfél évtizedre volt szükségünk, hogy belássuk, nem építhetünk csak az olcsón tartott bérletekből befolyó bevételre, és az egyre csökkenő állami támogatásokra. Egy fesztiválnak, egy színháznak, egy koncertteremnek stb. költségvetését illetőleg három lábon kellene állnia: jegybevétel / állami támogatás / magánmecenatúra. Magyarországon ez utóbbi szinte teljességgel hiányzik (a kivételek most húzzák ki magukat, különösen azért, mert nagyon kevesen vannak!).

Három évtizeddel a változások után, szabad és kaotikus világunkban legtöbben (mármint a gazdagok) még csak az első felismeréshez és örömhöz jutottak el: „Van pénzünk!”. Aztán jön a következő gondolat: „Legyen több!” Jöhetne más gondolat is: „Hogyan tudnék segíteni olyan ügyeket, amik közel állnak hozzám?” Igen, vannak már, akik itt tartanak, magunk is tudunk példákat. Azt is tudjuk, hogy ez a második gondolat akkor születik meg sokakban, ha az állam szelíden befolyásolja ezt – ilyen volt a kultúra területén az úgynevezett TAO (ne aggódj, ha nem tudod, mi az, már úgysincs, legalábbis a kultúra számára nincs!).

Mit tehet ebben a helyzetben egy kicsi, de immár sokak által szeretett és nagyra tartott közösségi esemény, a Katlan? Keveset, de azt tegyük meg. Ez a kevés a példa. Hogy lehet így is. Az Ördögkatlan másfél évtizede is ilyen példa: LEHET ÍGY IS! Szeretettel, nyitottsággal, szolidaritással, nagyvonalú gesztusokkal… Hiszen mi nem „szolgáltatást” nyújtunk, amit ti „elfogyasztotok”, hogy abból „profitot termeljünk”. A Katlan másfajta, nem haszon-, hanem értékelvű gondolkodást szeretne képviselni. Veletek együtt, mert egyedül nem megy. A Katlan olyan, amilyenné együtt tesszük. Közös ünnep. A mienk.
 
A fentiek úgy hangoznak, mintha saját hajunknál fogva próbálnánk meg magunkat kiemelni a bajból. Nem mintha – valóban. Az ilyesmi ritkán sikerül, de van rá példa. Legyen az Ördögkatlan ilyen példa!

Ölelünk,
a katlancsapat"
Váltsd meg a jegyed mihamarabb itt!
Az Ördögkatlan szerény anyagi háttérrel rendelkezik e pillanatban. Körülöttünk oly sok a nehézség, hogy magunk is tudjuk: vannak fontosabb megoldanivalók. De ha valaki úgy érzi, segíteni akar, arra kérjük, ne feledkezzen meg rólunk, amikor felajánlja adója 1 százalékát.
Idén minden eddiginél nagyobb szükség van a támogatásotokra. Ha az előre megváltott bérletnél többet szeretnél tenni, tudsz bennünket támogatni is. Nézz körül a lehetőségek között!

Támogatói opciók itt >> 

Nincsenek megjegyzések: