2023. április 3., hétfő

A gitárock mesterei – Tommy Katona - 3. rész (musicmedia.hu)

 









"Másik neves blues gitáros, Szűcs Gábor, azaz Little G. Weevil is hozzád hasonló utat járt be. Van valamilyen kapcsolatotok?

Hogyne! Gabesz jó barátom, szinte ifjú korunk óta ismerjük egymást, számos alkalommal zenéltünk együtt. Bizonyos értelemben valóban hasonló a sorsunk. Ő kicsit korábban indult el Amerikába szerencsét próbálni. Érdemes megismerni a történetét, nemrég egy nagyszerű könyv is megjelent róla, elképesztő, hogy miken ment keresztül. Szerintem nem sokan lennének képesek arra, amit ő véghezvitt. Le a kalappal előtte és a kitartó kemény munka előtt, amit ebbe beletett.

Mindkettőnket ugyanaz az érzés, cél vitt előre, a blues iránti szenvedélyünk, szeretetünk és tanulni/fejlődni vágyásunk. Ezt csakis így és itt, a zene bölcsőjében lehet megtanulni. Úgy kell élni, azt a levegőt kell szívni. Nem voltunk egyetemisták, de itt kint azért tanultunk egyet, s mást helyette.

Ahhoz, hogy valaki „jó gitáros”, vagy „jó zenész” legyen, fontos, sőt elengedhetetlen a minőségi, a zenei stílushoz illő megszólalás. Abban pedig nem csupán a gitárok, de az alapok is komoly szerepet játszanak. Te milyen felszerelést (gitár, pedálsor, alapokat) használsz?..."

folytatás: https://musicmedia.hu/a-gitarock-mesterei-tommy-katona-3-resz-20230402?fbclid=IwAR334tmz0Mv5UyEPvw4NhUCCoyZUnkf2u42lGxjLPJT2EY2M4NeBUhEaalo

Nincsenek megjegyzések: