2021. április 24., szombat

„A kultúra nem bagatell, a kultúra az anyatej!” – koncertmaraton élő közvetítése ingyenesen a Csili színpadáról

 

Három formáció, három együttes, megannyi híresség, együtt egy színpadon. 
Herself 
Ónodi Eszter & the Open Pub
Müller Péter Sziámi AndFriends


Támogató: 
„KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!” PROGRAM

MÜLLER PÉTER SZIÁMI ANDFRIENDS
A Müller Péter Sziámi AndFriends a Sziámi zenekar folytatása, a legjobb URH dalokkal. Egy zenekar, aminek lassan negyven éves múltja és megkérdőjelezhetetlenül érvényes jelene van. A Sziámi AndFriends a hazai rockzene és alternatív rockzene megkerülhetetlen formációja. Az Élet és Irodalom szerint „Magyarország egyik legjobb koncertzenekara”. Új dalaik is hamar kiérdemelték a 'közönségkedvenc' jelzőt, mint a Szeretni még, Cukortükör, Éjszakás nővér, Államosítani kéne, de emellett a zenekar az underground zenei hagyományok őrzője is.
A zenekar tagjai: Müller Péter Sziámi, Kirschner Péter, Varga Orsolya, Bakos Zita és Winterverber Csaba .
ÓNODI ESZTER & THE OPEN PUB
Kirschner Péter és Ónodi Eszter közös zenei utazása. Először csak egy dalt szerettek volna felvenni, illetve klipet forgatni hozzá – ez volt az Én úgy alszom című, Karafiáth Orsolya versére írt dal. A közös munka azonban olyan jól sikerült, hogy "közfelkiáltással" eldöntötték: folytatják. Azóta már készülőben egy teljes nagylemez anyaga, ennek felvezetéseként az elmúlt hetekben minden vasárnap közzétették egy-egy szám akusztikus duóverzióját „Dalok vasárnapi uzsonnához” mottóval, így próbálva színesíteni a karanténba zárt napokat.
A zenekar tagjai: Ónodi Eszter, Kirschner Péter, Bakos Zita, Szeifert 'Jason' Bálint
HERSELF
Az elektronikus színezetű 'shoegaze pop'-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberében jelent meg. Bemutatóját 2020 januárjában még meg tudták tartani a TRIP Hajón, a tavaszra tervezett országos turné állomásai viszont a koronavírus járvány miatt kivétel nélkül elmaradtak. A pandémiás időszak alatt felkérést kaptak a TRIP Első Magyar Karantén-Színháztól a szájmaszk design-versenyükhöz készült videó zenéjének elkészítésére. Júniusban megnyerték a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét és 2020 őszén bejutottak a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe. A nyári nyitás után a M.P. AndFriends vendégeiként ősszel pótolni tudtak néhány tavaszi turnéállomást az újabb kijárási korlátozások bevezetése előtt.
A zenekar tagjai: Bakos Attila, Bakos Zita, Dumbovich Péter, Horváth András Ádám, Pettenkoffer Zsófi

Nincsenek megjegyzések: