2020. március 9., hétfő

Hollandia első számú pszichedelikus rocktriója lesz az Ivan & The Parazol vendége

Egy testvérpár alapította meg 2007-ben a DeWolff elnevezésű rocktriót, és rögtön új fejezetet kezdtek el írni a holland rocktörténelemben.  Debütáló koncertjüket a legendás amszterdami Paradisóban tartották, első lemezük országszerte népszerűvé tette őket, és azóta sincs megállás. A még mindig csak a húszas éveiket taposó csapat felvett három élő és hét stúdióalbumot, ezernél is több koncertet adott Európától Indonéziáig, valamint besöpörték a holland Grammy-díjat is. Március 11-én az UP Újpesti Rendezvénytérben az Ivan & The Parazol vendégeként lépnek fel. 

A Pablo van de Poel (ének, gitár), Luka van de Poel (dobok) és Robin Piso (Hammond-orgona) alkotta DeWolff a hetvenes évekbeli, pszichedelikus blues-rock zenekarokat idéző hangzásvilágával mára Hollandia egyik legnépszerűbb fiatal zenekara lett. „Ezek a fiúk nemcsak zenét játszanak, hanem együtt lélegeznek a zenével. Csak két percet kell megnézni egy DeWolff koncertből, hogy megértsük, miért van helyük a rock aranykorát idéző daloknak a 21. században is” – írják róluk. 

Érdekesség, hogy a DeWolff tavaly jelentette meg Tascam Tapes című, hetedik stúdióalbumát, amit turné közben, egy bőröndnyi méretű négysávos magnóval rögzítettek mindössze 50 dolláros költségvetésből. Dobokat, Hammond-orgonát és gitárerősítőket sem használtak a lemez felvételénél. A nyolcvanas években készült Tascam Porta Two magnó kimeneteibe egy különleges hangzású samplert és dobprogramot, egy elemes szintetizátort és egy gitárt kötöttek be, ezzel teremtettek egyedi atmoszférájú hangzásvilágot. 

A DeWolff tehát hasonló utat követ, mint az Ivan & The Parazol: nem csak tisztelik és szeretik a múltat, de képesek a saját képükre formálni a korábbi hatásokat. A két zenekar tavaly egymás után lépett fel a Sziget Fesztiválon, de már előtte is ismerték egymást, hiszen a magyar csapat régebben dolgozott a DeWolff menedzserével is. A március 11-i újpesti buli után tavasszal két hollandiai koncerten is közösen lépnek fel. 


YouTube – DeWolff - Nothing's Changing: https://www.youtube.com/watch?v=XDnkqT0mess&feature=emb_title


Ivan & The Parazol / guest: DeWolff (NL), Grand East (NL) 
2020. március 11. UP Újpesti Rendezvénytér






Nincsenek megjegyzések: