2019. január 14., hétfő

A változás...

A változás az egyik legfontosabb üzenete az Ivan & The Parazol március 22-én megjelenő, Exotic Post Traumatic című lemezének. Changin’ című dalukat nemcsak tartalmában dedikálták a változásnak, de hangzásában is mást mutat, mint amit eddig megszokhattunk a zenekartól.  

“Legyen szó szerelemről, munkáról, vagy bármilyen élethelyzetről, a változást a legnehezebb elfogadni, és szinte félünk is tőle.  Az utóbbi időszakban a zenekar rengeteg ilyen élethelyzeten ment át.  Alapító basszusgitárosunk, Tarnai János egy betegség miatt lassan már két éve nem játszhat velünk, ezt mindannyiunknak nehéz volt feldolgozni, és persze a “hogyan tovább” kérdésre is választ kellett találnunk. Közben pedig rengeteg csodálatos dolog is történt velünk: koncertek, új számok, stúdiózás Los Angelesben… Ezért is lett a változás és a földről való felállás az egyik legfontosabb üzenete az új lemezünknek” - meséli Vitáris Iván.  “A Changin’-t az elsők között írtuk meg az új dalok közül, mégis nagyon más, mint amit eddig megszokhattak tőlünk.  Egy kiváló gospel hang, Candace Coles támasztja meg a főéneket a refrénben és a második verzében, rajta kívül a Crystal Fightersből ismert Ellie Fletcher vokálozott még, ahogy a Serial Killerben is” - teszi hozzá Simon Bálint.

A vizuális koherenciára való törekvés mindig is fontos volt a zenekarnak, ezért is dolgoznak több projektjen ugyanazzal a csapattal. Így ahogy előző, Nr. 1003 című klipjüket, úgy a Changin’-t is Miki357 és Spáh Károly irányításával készítették. De a két klipet nemcsak a készítők, hanem rengeteg képi utalás is összekapcsolja. A real time-ban felvett, vágás nélküli videót egyébként azon a helyszínen forgatták, ahol néhány hónapja még a Foals dolgozott ugyanazzal a kamerával és a crew nagy részével. 

Az Ivan & The Parazol Exotic Post Traumatic című albuma március 22-én jelenik meg a hollandiai székhelyű Butler Records kiadásában. A zenekar áprilisban európai turnéra indul, később az Egyesült Államokban is koncerteznek. Itthon május 3-án az Akvárium Klubban mutatják be a lemezt. 


YouTube - Ivan & The Parazol: Changin’

Ivan & The Parazol “EXOTIC POST TRAUMATIC” lemezbemutató
2019. május 3., Akvárium Klub

https://www.facebook.com/events/268300017160146/






Nincsenek megjegyzések: