2019. január 24., csütörtök

A Jurányi/Füge színházi ajánlata

"A Jurányi olyan szellemi, kulturális központ és műhely, amely felbecsülhetetlen értékeket képvisel. Kreativitásra és alkotásra ösztönöz. Esélyt ad a közös gondolkodásra, az elmélyült munkára és ehhez minden lehetséges eszközt biztosít. Vigyázzunk rá. Figyeljünk rá. Legyünk részesei." BODÓ VIKTOR  
 

Interjú Király Attilával a Mr. Sloane szórakozik kapcsán

 
"Nagyon sok düh, fájdalom van benne, illetve akarat a polgárpukkasztásra. Hogy lehet-e 2019-ben Magyarországon polgárt pukkasztani színházzal? Én azt hittem eddig, hogy nem, de annyira iszonyú a történet maga, hogy úgy tűnik, lehet."
 
 


Mese Habbal családbarát szombatok 

2019. február 9. 10.00-13.00, Jurányi Ház
A Holle anyó történetét az előadásunkban a lusta lány szájából ismerhetitek meg, aki hol is töltené ideje nagy részét, mint az ágyban. Meséje közben megelevenedik az ágy, és benne a párnák, a lepedők, a takarók új életre kelnek. Azonban, mire mondókájának végére ér, nagy változáson megy keresztül.
A banya című magyar népmese a legfiatalabb legényke három próbáját mutatja be. Aki kiállja a három próbát az nősülhet legelőbb a három testvér közül. Legénykénk nekivág a hatalmas ismeretlen erdőségnek, ahol egyszer csak egy csodálatos palota tárul a szeme elé, melynek lakója egy csúf öreg banya. Megbízzon benne? Vajon tényleg segíteni akarja, vagy csak csellel rászedni? Bizony, ahhoz látnod kell az előadást a saját szemeddel, hogy mindezt eldönthesd.

A teljes program:
10.00 – 13.00 Aztapaszta: kézműves foglalkozás (3- 12 évesnek)

10.00 - 13.00 Játszószoba gyerekfelügyelettel a Mocorgóval (10 hónapostól– 3 évesig) 

11.00 -12.00 Szamárfül Projekt: Anyókák Holle anyó és A banya mesék alapján (5 éves kortól)

Bővebben...
 



Februári bemutatóink:

KETTEN 
2019. február 8. 19.00 / Jurányi Ház
 
Az alap pedig egy megtörtént eset: majd’ 15 éven keresztül rabolt ki németországi bankokat egy pár. Nem lehetett róluk tudni semmit. Honnan jöttek? Kik ők? Miért csinálták? Az utolsó akciójuk tragikus véget ért: tűzharcba keveredtek, a rendőrök lelőtték a férfit, a nő öngyilkos lett a helyszínen. Ami maradt utánuk: két cseh állampolgárságú személyigazolvány, egy 20 éves fiúgyermek és 2 millió euró.
 
Szereplők: ELEK Ferenc, SZALONTAY Tünde, ALEXIS Latham
Rendező: ALEXIS Latham
 
 
HUROK
2019. február 23, 24, 25. 19.00 / Jurányi Ház

Először Puzzle címmel írt Kerékgyártó István darabot, majd ebből készült a szerző Hurok című regénye. Bagossy László a darabnak a Stuttgarti Theater tri-bühnében rendezett német nyelvű előadásában a regényből is beemelt részeket. Annak az előadásnak a szövege alapján készült, ez a magyarországi ősbemutató.
 
Szereplők: MÉSZÁROS Máté, DEBRECZENY Csaba, JÁRÓ Zuzsa, NAGY Dániel Viktor, EPRES Attila, RÁBA Roland, GOMBÓ Viola Lotti, DÉKÁNY Barnabás
Rendező: BAGOSSY László
 


AZ ÖRÖKSÉG
2019. február 28. 20.00 / Jurányi Ház
 
Magyarországon orvoshiány van.
Magyarországon gyerekhiány van.
Egy fiatal gyerekorvos anyja halála miatt Németországból visszatér Borsodba. Ő örököli anyja után a gyerekorvosi praxist, de nem akarja megtartani az örökséget. Kényszerből elkezd foglalkozni az őt megtaláló betegekkel. Az örökség körüli ügyek rendezése mellett kénytelen tisztázni magában az anyjával való viszonyát, és szembenézni azzal, hogy valójában mit is örökölt meg mikor rámaradt a magyar vidék gyógyításra váró lakossága.
 
Szereplők: GERGELY Katalin, MOLNÁR Gusztáv, POLGÁR Csaba
Rendező: Schwechtje Mihály
 
 
 

STAFÉTA 2018 - záró bemutatója - NIBIRU

"Nibiru egy feltételezéseken, hamis számításokon, összeesküvés elméleteken alapuló feltételezett bolygó neve, ami a Sumér mitológiában Marduk főisten lakóhelye. A jóslatok szerint a Nibiru keresztezi a Föld pályáját, becsapódik, és elpusztítja a Földet." VADAS Zsófia Tamara
A teljes interjú itt olvasható!
Az előadásról bővebben...
Kövesd a Staféta Facebook oldalát!
JURÁNYI GALÉRIAFÜREDI TAMÁS:OKKOKiállításmegnyitó: 2019. február 13. 19.30.
A kiállítás megtekinthető: 2019. március 13.



FEBRUÁRI és MÁRCIUSI PROGRAM: JEGYVÁSÁRLÁS

JÁTÉK!

A hírlevél olvasói között a Mr. Sloane szórakozik február 4-ei előadására sorsolunk ki páros belépőjegyet.
A kérdés: Melyik színház társulatának tagja a Mr. Sloane szórakozik Kath-ét alakító Bíró Kriszta?
a. Katona József Színház
b. Örkény István Színház
c. Radnóti Miklós Színház
A megfejtéseket az alábbi e-mail címre várjuk: juranyijatek@gmail.com 
A sorsolás napja: 2019. január 30.

Sok sikert kívánunk a játékhoz!

Nincsenek megjegyzések: