2015. március 9., hétfő

Filmfesztivál a neten

"A napokban elindult második "ÚTON / ON THE ROAD" Online Filmfesztiválra szeretnénk felhívni a figyelmet. Ide kattinva érhető el a fesztivál weboldala, információs oldalai és filmjei.
Próbáltunk igényes, könnyen kezelhető, lapozgatós, segédinformációkkal teli felületet kialakítani az érdeklődők számára.
Az online fesztivál nemzetközi filmjei 2015. március 1. és április 30. között tekinthetők meg, de csak március 31-ig lehet rájuk szavazni. Ennek oka, hogy a legjobbak bekerülhetnek a "klasszikus" MEDIAWAVE Nemzetközi Filmfesztivál mozitermeibe is (Monostori Erőd, Komárom, 2015. április 28 - május 2.). Aki csatlakozik ezen új, kísérletező útkeresésünkhöz, amely - hangsúlyozzuk - nem a klasszikus MEDIAWAVE nemzetközi filmverseny kiváltása, 23 országból érkezett 49 filmet tekinthet meg.
Az első tesztek azt mutatják, hogy nem mindenki tudja lejátszani a jó minőségű kópiákat, ezért hamarosan felrakunk mellé egy kisebb felbontású filmet is.
További információk az online filmfesztivál oldalán találhatók, amelyből alant idézünk. Ha felkeltettük érdeklődését, szívesen vesszük véleményét és online fesztiválunk ismerősökkel, esetleg filmes fórumokon történő megosztását.
 
Hartyándi Jenő fesztiváligazgató
információ: 

"25 ÉVES MEDIAWAVE SZIMPATIZÁNS ÉS MUNKATÁRSI TALÁLKOZÓ
2015. május 1. Monostori erőd
Az utóbbi három hónap múltkutató gyűjtőmunkája eredményeként rengeteg régi kollégát és szimpatizáns találtunk meg, amelyben segítségünkre volt a nagy MEDIAWAVE közösség. Gyűlnek a fotók, fotósorozatok a galériában és az írott, valamint videóra rögzített visszaemlékezések, amelyek többsége sok olyan háttértörténetet mesélnek el, ami miatt közösségünk évről évre visszatér, de amiről mi szervezők eddig nem is tudtunk. Szerelmek szövődtek, gyermekek születtek, más rendezvények indítólökését és még sok minden mást adtuk az elmúlt 25 év alatt. És persze továbbra is várjuk az emlékeket írásban, de kérésre videókamerával is rögzítjük azokat."

Nincsenek megjegyzések: