2014. január 20., hétfő

A JURÁNYI/FÜGE JANUÁRI AJÁNLATA


Január


"... A Jurányiban a 2014-es év a Szputnyik és a 011 Alkotócsoport Párnaember című bemutatójával indult, majd folytatódik a TÁP Színház Furnitur című előadásával.
Igyekszünk minél szélesebb körben tájékoztatást adni a Jurányi életéről az új honlapunkon.
Honlap cím: www.juranyihaz.hu
Kellemes időtöltést, kikapcsolódást kívánunk a 2014-es évre is!

a Füge csapata

A férfiak szexuális világa

2014. január 21., 31. 19.00, Jurányi
Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult férfiak belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak.
Vinnai András, Janklovics Péter, Bánki Gergely tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre – vagy egyszerre többre is.
 

Magyarországi bemutató: Válasszunk Párt!

2014. január 22. 20.00, 23. 21.00, Jurányi
A Válasszunk párt! Ödön Von Horváth 1931-ben bemutatott Délszaki éj című népszínművének adaptációja, amely a HOPPart Társulat és a berlini Neuköllner Oper együttműködéseként jött létre. Az előadás premierje a Neuköllner Oper által rendezett Move Op! fesztiválon volt látható 2013 augusztusában. Ez a fesztivál Európa számos országának zenés színházi produkcióit látta vendégül, köztük Polgár Csaba rendezését is, aki a HOPParttal kifejezetten a neuköllni operaház felkérésére dolgozott.
"Éljünk tökéletes összhangban! Válasszunk magunknak párt ideológiai alapon. Zenés politikai és szerelmi gyorstalpaló Ödön von Horváthtól." POLGÁR CSABA, rendező
Bővebben...


A TÁP Színház legújabb bemutatója: FURNITUR

 
2014. január 26. 22.00, Jurányi
Ha gyereket nevelsz, figyelsz!
A csodálatos Táp Színház felhívja nyájas nézői figyelmét a kiváló című Furnitur előadásra, amely tüneményes színészi alakítások által, misztikus rendezői megoldások felhasználásával, lüktető zenei motívumok megpendítésével  beszél, mesél és tanít a gyermekvállalás színéről, fonákjáról. Mindezt játékos, ugyanakkor komoly, s egyszersmind szórakoztató stílusban.
Szereplők: Bánki Gergely, Borsányi Dániel, Fekete Ádám, Gergely Katalin, Gosztonyi Csaba, Janklovics Péter, Lázár Kati, Márton András, Nagy Zsolt, Radnai Márk, Szilágyi Katalin,
Rendező: Vajdai Vilmos
 Bővebben...


Folytatódik az FTP / Független Thália Projekt

 
A Független Thália Projekt továbbra is széles kínálattal várja a független színház kedvelőit a Thália Színházban.
A kötetlen szakmai beszélgetések kedvelői számára a január 31-i Dermedési Pont után Kritikus Órát tartunk: ez alkalommal Kovács Bálint kritikus, újságíró beszélget az alkotókkal és a közönséggel.
"Szerelmi varázslat" és a "Mindenki kedvére" bérlet továbbra is jó ajándék a színházkedvelő barátoknak, ismerősöknek: a kedvezményes bérletek egész évadban beválthatóak az FTP előadásaira. Nyereményjátékainkról, csoport- és diákkedvezményekről a projekt Facebook-profilján adunk tájékoztatást.
Bővebben... 

Titkos hírek

A Pitbull cselekedetei 50. előadás, 75. Szörprájzparti, Színházi Jam a Jurányi Inkubátorházban, Hungari bemutató, berlini meghívás...
Bővebben... 

JANUÁRI PROGRAM: JEGYVÁSÁRLÁS

JURÁNYI GALÉRIA
Medve Zsuzsi kiállítása
6000 feketefej
Megtekinthető: 2014. január 26-ig"


Nincsenek megjegyzések: