2013. október 9., szerda

Kulináris élvezetek és vizuális élmények, avantgárd filmvetítés, múzeumpedagógiai kívánságműsor, kulturális séta kicsiknek és nagyoknak, ünnepi hétvége az Art Boxban.


Ezen a héten sem kell unatkozniuk a Műcsarnok látogatóinak. Gazdag múzeumpedagógia programokkal várjuk a környéken dolgozókat, tanárokat és múzeumpedagógusokat, ifjabbakat és idősebbeket, Lichter Péter pedig folytatja vetítéssorozatát a found footage filmekről, Eli Cortiñas kiállításához kapcsolódva.
A Műcsarnok könyvesboltja október közepén ünnepli első születésnapját. Ez alkalomból az ART BOX szombaton és vasárnap akciókkal és meglepetésekkel várja a látogatókat.

2013. október 9., szerda 12-13 óráig (további időpontok: október 16., 23.)
A művészet édes levében…
Múzeumok délidőben – kultúrmorzsa, kultúr-korty, kulturális terefere
Műcsarnok Klub
A Műcsarnok Klub e napokon különleges ebéddel várja a Hősök tere környékén dolgozókat. Szerdai menüjét a kiállítótérben található egy-egy műtárgyból kiindulva alakítja ki. S míg elsőként a vizuális élményből táplálkozó ételt fogyaszthatják el a vendégek, az asszociációt elindító alkotást is megkereshetik az ideérkezők. A művek és az ételek közötti értelmezési kapcsolatok munkatársaink segítségével válnak érthetővé.
A program a 890 Ft-os menü megvásárlásával ingyenes.


2013. október 9., szerda, 18- 20 óráig
Lírai nitrát
Lichter Péter előadás-sorozatának második része a found footage filmek történetéről
Műcsarnok előadóterem
A kortárs avantgárd film legizgalmasabb darabjait felvonultató vetítéssorozat második részében Lichter Péter avantgárd filmes a found-footage alkotások lírai csoportját mutatja be. Ezek a filmek a talált nyersanyagokat nem a film önanalízisére használják, hanem egy személyes, gyakran absztrakt vizuális világ megteremtésére törekednek. Olyan sajátságos, álomszerű atmoszférával bírnak ezek a filmek, amilyennel a „hagyományos” játékfilmek világában nem találkozhatunk. A válogatásban helyet kapott többek között a kortárs amerikai avantgárd film legfontosabb alakjai közül Bill Morrison és Jennifer Reeves, a német kísérleti filmes színtér egyik prominens alakja, Sylvia Schedelbauer, illetve a franciák fiatal klasszikusa, Jean-Gabriel Periot.

október 11, péntek 17-20 óráig
Kívánságműsor
Tanárok Éjszakája
Műcsarnok előadóterem

Október 11-én 17 órától pedagógusok, képzőművészek, szülők, nagyszülők, gyerekek és múzeumi szakemberek beszélgethetnek és vitatkozhatnak a múzeumpedagógia szerepéről, helyéről, helyzetéről, céljáról és lehetőségeiről. A résztvevők megismerhetik és véleményezhetik a családoknak és iskoláknak meghirdetett programjainkat. Ötleteket adunk a kortárs képzőművészet befogadását segítő múzeumpedagógiai foglalkozások témáira, technikáira, módszereire, jellegére és alkalmazására, figyelembe véve a múzeumok, az iskolák, a családok, de mindenekelőtt a gyerekek szempontjait. Mindemellett javaslatokat teszünk arra is, miként épülhetne be az iskolai tanmenetbe a kortárs képzőművészet, hogyan egészíthetné ki a tananyagot, segítve ezzel a pedagógusokat a kortárs művészet oktatásában.

október 12-13., szombat és vasárnap 10-18 óráig
1 ÉVES AZ ART BOX!
Műcsarnok Art Box

A Műcsarnok könyvesboltja október közepén ünnepli első születésnapját. Ez alkalomból az ART BOX a hétvégén akciókkal és meglepetésekkel várja kedves vásárlóit.

Az ünnepi hétvége részletei megtalálhatók a bolt Facebook oldalán: facebook.com/MucsarnokArtBox

október 13., vasárnap 10-11 óráig (további időpont: október 20.)
Kvízkaland a Műcsarnok körül
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk és fedezd fel! Kulturális tereink másként
Műcsarnok környéke
A Kvízkaland október 6-án és 20-án családokkal, 13-án pedig az idősebb korosztállyal járja körbe a Műcsarnok épületét. A KvízKaland városfelfedező kalandozásain valós és elképzelt történetekbe csöppenünk, és ezeken keresztül fejtjük meg az épületek, a szobrok, a város titkos üzeneteit. Az őszi fesztivál idejére meghirdetett sétán a Műcsarnok párkányán végighullámzó fríz és az oldalfali pilaszterek és tábladekorációk válnak egy olyan játék főszereplőivé, amelyből kiderül, hogy mi teremt harmóniát a burjánzó növények és groteszk alakok sokaságában. Közben történelmi hősökkel is megismerkedünk, akik kézen fognak bennünket és a múltból átvezetnek a jövő hőseihez, akiket már nekünk kell megalkotnunk.
A program ingyenes.





Nincsenek megjegyzések: