2013. október 4., péntek

Demonstráció

Nemcsak a diákok, hanem az óraadó tanár is ruhátlanul demonstrált a rektor öltözködési szigora ellen. A Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya vetkőzött le, így tiltakoztak az egyetem legújabb öltözködési szabályzata ellen. A demonstrálás oka az, hogy rektori utasítás szabályozza, miként kell öltözködniük az egyetem hallgatóinak, oktatóinak. Az október elsejétől érvényes szabályok alapján tilos miniszoknyát, strandpapucsot vagy túlzott sminket hordani. A hölgyek nem villanthatnak majd a "túlságosan kivágott" ruhákban, az uraknak pedig mellőzniük kell a rövidnadrág viselését.

Vidnyánszky diákjai

Szeptember 1-től a Nemzeti Színház igazgatója látja el a művészeti rektorhelyettesi feladatokat a Kaposvári Egyetemen. Kinevezéséről Szávai Ferenc, az intézmény rektora döntött, a lépéssel a vidéki színész-, művészképzés megerősítését kívánták hangsúlyozni.

Az új szabályok ellen tiltakozó rendhagyóan ruhátlan óráról az egyik diák készített felvételt.

A hallgatók újabb demonstrációt szerveznek: jövő hétfőn strandpapucsban és törülközőben mennek az egyetemre. Nemcsak a diákok reagáltak szinte azonnal az egyetemi dress code-ra. Deutsch Tamás a Facebookon üzent rektornak. A Fidesz EP képviselője egész egyszerűen lebarmozta Szávai Ferencet, akinek orvosi kivizsgálását és mielőbbi leváltását sürgette. A Fidelitas pedig amnesztiát kért a dekoltázsbűnözőknek.

via Kapospont/hír24

Nincsenek megjegyzések: