2013. augusztus 11., vasárnap

Tán egy bevándorló kalandjai a Köztársaságban - Sziget2013 day4

Ma Gasztro Gurunk kiragadta kezemből a pennát, hogy kicsit keseregjen:

"Pastrami paradicsomos, bazsalikomos spagetti

Igazán annak a nem kevéssé italosnak ajánlanám aki csak keveset akar enni, az ízek nem érdeklik (nincs), viszont a számla alapján úgy érzi, mindent megtett azért, hogy kijózanodjon.
Ahhoz drága amilyen íztelen. A tészta vizéből kifelejtették a sót, a paradicsomot pedig bár nyersen só nélkül fogyasztom, de főzve kívánná a sót, hogy az ízek kijöjjenek. Bazsalikomot meg az étel neve ellenére csak nagyítva találtam, az is szárított volt. Istenem, legalább a látszat kedvéért - és mert mindjárt jobban mutat -, kêt bazsalikom levél elférne díszítésnek! Rosz reklám a cégnek, mert jó érzésű gasztromán többet nem eszik náluk! Pedig jól indult:
- Ki szeretném próbalni, hogy jobb-e, mint amit én csinálok. - Mosolygás volt a válasz (ők már tudtak valamit: vagy az én főztömet ismerik, vagy a sajátjukat...)
- Valami baj van? - kérdezték amikor az első falat után visszaadtam.
- Hideg - válaszoltam kicsit rezignáltan, remélve, melegen majd kijönnek az ízek, de a bocsánatkérés sajnos az ízeket nem hozta meg. A só és bors kicsit javított a helyzeten, legalább fogyaszthatóvá tette, de élvezetet nem okozott.
Mínusz pontot nem adnék rá, mert nem volt ehetetlen, viszont élvezhetetlen. Na, ez olyan tévedés volt, mint a szikkadt zsíroskenyér hagymával (kiírva 400, de fizetve már 600, mert nem disznózsír (állítólag)).
Pozitívum, hogy a parmezán jó volt rajta.
Azt azért el kell mondanom, hogy más helyszínen találkoztam nem csak ehető, de egészen jó, élvezetet is okozó ételekkel is, de erről majd talán holnap, ha Tán Egy Balkáni megint kicsit lusta lesz kalandozni..."

Kösz, Gasztro Guru! (A szurkálást is!) Hogy azért a programokról is szó essék: az általunk tegnap látottak közül számunkra az Editors és Emiliana Torrini volt igazán meggyőző.

Sziget2013 - 5 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: