2013. augusztus 1., csütörtök

Az ördög nem alszik, avagy ördögi hangulatok a Katlanban 2

Ezen a fotón nem a katlanlakók verekednek össze, hanem a Forte Társulat "A nagy füzet" című produkciójának főhősei. A műben a háború borzalmait "élvezhetjük" egy "békés" kis határvidéki faluban a korán felnőtté válás küszöbén levő ikerpár szemén keresztül a fizikai színház eszközrendszerét használva. (Rendező: Horváth Csaba.) Felkavaró előadás!
De menjünk tömören sorjában!
A Vylyan Teraszon Szálinger Balázzsal beszélget Háy János valamint Harcsa Veronika  Gyémánt Bálinttal mutatja be új műsorát. (Mi már láttuk és beszámoltunk róluk, keressetek rá!)
A Narancsligetben kortárs írók és költők zenélnek együtt és játszák másként egymás műveit ismert zenészekkel, ismét bizonyítva a míves szöveg erejét. Rengeteg ember, hangos siker, élvezetes, gondolatébresztő program, melyet számunkra a Fortésok folytattak, lásd a bejegyzés elején.
Az "őrült franciák", a Wombo Orchestra végre méltóképpen nagyszínpadra került, bizonyíthatták remek zenészi vénájukat. A "rezesbanda" előadásában hallhattunk King Crimson, Jimi Hendrix átiratot, szerb cigánydalt (Tutti-frutti) és saját szerzeményeket fergeteges hangulatban. Nem volt könnyű dolguk utánuk az Európa Kiadónak. Menyhárték immár az összeszokott új tagokkal és az új lemez dalaival osztották meg kicsit a közönséget - az újdonságot egy legenda mindig nehezen tudja elfogadtatni, de ez csak idő kérdése -, hogy a végén az ismert dallamokkal és szövegekkel nyugtassák meg a lelkes publikumot.
A buli a Nappaliban folytatódott hajnalig a Wombo-val, de mi ezt az éjszakai országút romantikájára cseréltük...

Ördögi hangulatok a Katlanban 2 sm from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: