2013. augusztus 7., szerda

Tán egy bevándorló kalandjai a Köztársaságban - Sziget2013 day0

Megkaptuk az útlevelünket és vándoroltunk ki-be. Innen ki, oda be. Szabad polgárként követhetnénk egyes támogatott kollégáink példáját és írhatnánk orbitális berúgásokról és horrorisztikus rókákról, de nem. Ha ilyet keresel, akkor most keress tovább!
Ha Gandalf nem ragaszkodna mindennapi megjelenős mániájához, akkor lenne egy nagy poszt a végén és annyi. Így viszont el kell mesélnem Tán Egy Balkániként a kalandjainkat.

Az útlevél szép barna, a Köztársaság szabad. Mi pedig főlünk a levünkben a mozdulatlan levegőben. Akkor a legjobb, ha mozgunk, vagy valaki mozog mellettünk...
A nulladik napon még nincs a Sziget fullra járatva, pedig a Quimby Varázsszigete sok látványosságot kínál: léppten-nyomon különös figurákba, csoportokba, játékokba botlunk, így a koncertekig be sem tudjuk járni a terepet, főleg, mert néha hidratálni is kell... (A fáradt vándort jól hűsíti a török "ouzo", a Yeni Raki, vízzel, jéggel...)
Mi Ian Siegal egyszemélyes blues-ával kezdünk, majd a permetező csövek védelmében az amerikai Firewater bulis besorolhatatlanságával kábulunk, akik a előkészítik a Quimby színpadra lépését. Kis Tibiék évek óta változatlan lendülettel nyomják, most sem okoznak csalódást. Látványos koncert, de kicsit relaxálnunk kell... majd újra találkozunk a múlthéten megismert Urban Woodoo Machine-al, akik most is hozzák angolos-cigányos-tomwaits-es formájukat, megtöltve a sátrat. Még egy kis séta az egyre sötétebb és kaotikusabb utcákon, majd belemerülünk az eljövendő első nap (ez volt a nulladik) várakozásába.

Sziget2013 - 1 from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: