2012. december 29., szombat

Újjászületve - Szabó Balázs Bandája (2012.12.)

Januárban döntött úgy Balázs, hogy újjászervezi bandáját. Nyáron már találkozhattunk az átalakulással. Az akkor még báb állapotban lévő formáció egyik koncertjének csak a végét sikerült elcsípnünk, egy köztes állapotot, ami már mutatta, hogy a régi értékek megtartása mellett új hangzással kísérleteznek. A hosszú munka gyümölcse mára beérett, EP és koncert formájában mutatták be a bábból kibújt pillangót, az újjászületett Szabó Balázs Bandáját.
Villanygitárok keményítik a hangzást, a bőgő mellé bassgitár került és a brácsát cselló váltotta. A hangzás elmélyültebb, néha kamarazenei, néha rockosabb lett. A hangulat és a pörgés a régi és nem hiányoznak Balázs népzenei ihletésű hegedű szólói sem, sőt, egy rövid "autentikus" népi blokkal is megtiszteli a közönséget szokása szerint. Aztán megint nyakba kerül a villanygitár és szólnak a régi dalok új köntösben. Balázsnak sikerült oly egyéni módom keverni a népit a modern hangzásokkal, hogy egyik sem veszít az értékéből és nem válik művivé, erőltetetté, zavaróvá. Barátunk, aki eddig nem kedvelte őket, most bólogatott: - Ez jó volt, tetszett.
Mi is bólogattunk, nekünk is és a közönségnek is tetszett. Szeretjük, ha valaki mer újítani, hát még ha jól is csinálja!
Hallgatjuk az EP-t, várjuk az LP-t és legközelebb találkozunk...


Szabó Balázs Bandája (2012.12.) from simarafoto on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: