2012. december 6., csütörtök

graffiti, festészet, urban art, képregény-könyv, parti és tárlatvezetés


graffiti, festészet, urban art, képregény-könyv, parti és tárlatvezetés
Felgyorsultak az események: Banksy, Bukta, Hegedűs és Hatházi
Egy animációs kisfilmrendező első, felnőtteknek szóló képregény-könyvének bemutatója partival, a világ első street art katasztrófafilmje a világ leghíresebb urban art művészétől magyar street art művészek kreálta környezetben, és végül egy humorista tárlatvezetése – izgalmas hétvége elé nézünk a Műcsarnokban!


2012. DECEMBER 7., PÉNTEK 18 ÓRA  
Hegedűs Márton: Slussz Kulcs Klán –  képregény-könyv bemutató
A LIBRI KIADÓ ÉS A MŰCSARNOK KLUB SZERVEZÉSÉBEN
Műcsarnok Klub
Van egy képzeletbeli nagyváros a sivatag közepén, ahol az országutakon autóikkal egybenőtt emberek, a Slussz Kulcs Klán tagjai cirkálnak. Míg az embergépek benzinre és újabb társakra vadásznak, prédikátoruk az olaj istenének eljövetelét hirdeti…

Hegedűs Márton felnőtteknek szóló képregénye kimagasló teljesítmény a műfajában. Szerzője hosszú éveket töltött a megalkotásával, hogy végre ez a különös, fanyar humorú, sötét világ magával ragadhassa az olvasókat. A Slussz Kulcs Klán erősen ajánlott minden noir-rajongónak, autóhoz láncolt olajfalónak, jazzőrültnek és képregénymániásnak...
PROGRAM

18.45 – welcome pálinka
19.00 – 
M. Tóth Géza bevezeti a közönséget a Slussz Kulcs Klán rejtelmeibe
19.30 – 
Csejdy András beszélget Hegedűs Mártonnal
20.00 – Az 
Olajváros Orkesztra megidézi a képregény zenei hangulatát.

Utána buli hajnalig a Mélycsarnokban
Weyer Balázzsal!



2012. DECEMBER 8., SZOMBAT 18 ÓRA  
Banksy: Kijárat az ajándékbolton át
A filmvetítés és programsorozat nyitónapja
Műcsarnok portikusz, aula, díszterem, Mélycsarnok, Műcsarnok Klub

PROGRAM
S*10 Records két helyszínen: Mr. Masters & FantomAz + Matic & Mondo / vizuális felelős: Lobot
élő festés / live act
zene: boci (Space Inhalerz, mono 8)
vizuál: habermas & co., Kapor

Történet egy emberről, aki arra vállalkozik, hogy lefilmezze a lefilmezhetetlent. És végül kudarcot vall.” (Banksy)

2010-ben, a Sundance Filmfesztiválon mutatták be Banksy első „dokumentumfilmjét”, az Exit Through The Gift Shop-ot (Kijárat az ajándékbolton át), amelyet „a világ első street art katasztrófafilmjeként” tartanak számon. (Számos díj mellett 2011-ben még Oscar- és BAFTA-díjra is jelölték.)
A történet szerint egy fura francia bolttulaj, aki mellesleg amatőr filmes és önjelölt falfirkáló, elhatározza, hogy dokumentumfilmet forgat Banksyről, a világ talán legismertebb street art művészéről. Minthogy művészete büntetőjogi kategóriának minősül, Banksy nem fogadja lelkesen újdonsült „barátja" közeledését. Végül Banksy belép a filmbe, a kamerát az operatőrellen" fordítja, így a filmes lesz alkotásának főszereplője, de persze feltűnnek a világ leghíresebb graffiti művészei is.

A szokatlan megoldások és együttműködések keretében megvalósuló vetítés- és eseménysorozatot 2013. január 20-igtekinthetik meg az érdeklődők. Az esemény nyitva tartása alatt a filmet folyamatosan vetítjük.

A bemutató környezetének kialakításában közreműködő művészek: Basky csoport, DirtyDan, Dorkja, DuplexG, flow deco, Diktátor, Halr, infopapa,  Liberthi, Miss KK, Olaj, Oliver Arthur, Riez József, void, Vokha

További részletek és hírek folyamatosan frissülő honlapunkon és hivatalos facebook oldalunkon találhatók.


2012. DECEMBER 9., VASÁRNAP 15 ÓRA
Hatházi László rendhagyó tárlatvezetése
Bukta Imre Másik Magyarország című kiállításán

A Másik Magyarország kiállításhoz kapcsolódóan különleges tárlatvezetés-sorozat vette kezdetét vasárnap délutánonként. Zenész, író, humorista, filmrendező, színész , képzőművész vezetik végig a látogatókat Bukta Imre kiállításán, hogy megosszák a tárlatról gondolataikat a látogatókkal. Harmadik  alkalommal, a Karinthy-gyűrűs magyar humorista,  Hatházi László mondja el, mi ragadta meg „a világ legnagyobb Bukta Imre kiállításán a Műcsarnokban”.

    Bódvaszilasi hullámfák, installáció (2011). Fotó: Garami Artúr

A tárlatvezetés ingyenes  – mindössze a kiállítási belépőjegyet kell megváltani.



Nincsenek megjegyzések: