2024. február 10., szombat

Ketten a Katlanban kedvezménnyel (Hírlevél)

 

"Kedves hírleveles barátaink!

Először jelentkezünk 2024-ben, mégpedig Valentin-nap alkalmából (is). Minthogy a hírlevélíró idős személy, neki életébe február közepéről inkább saját születésnapja, mintsem a Bálint-nap vésődött be – de tudja jól, hogy az elmúlt évtizedekben (mire jó egy úgynevezett rendszerváltás!), főleg a fiatalok körében egyre népszerűbb ez a „szerelmes-ünnep”. És ha jól belegondol, maga a Katlan is szerelemgyerek, sokunk felcseperedő gyereke (igaz, lassan felnőttkorba ér). Belátja hát, sőt örül annak, hogy február közepe (ahogyan augusztus eleje is) a szerelem és szeretet ünnepe.

A szeretet megnyilvánulhat egy simogatásban, egy mosolyban, egy tányér levesben, egy ölelésben, egy jó szóban… (és persze, ajándékban is, de erről a levélíró persze nem beszél, rábízza a prózai feladatot barátaira, akik majd mindenféle felhívással egészítik ki ezeket a sorokat).
 
Hadd lássam mégis az ajándékot!
A levélírónak az a dolga, hogy jó hírekről számoljon be olvasóinak. Ilyen jó hír (már amennyire Julie, a Wombo énekesnőjének halála ezt a fogalmazást megengedi), hogy szándékunk egyértelmű: augusztus 2-án este szeretnénk megtartani az emlékkoncertet a nagyharsányi sportpályán. Ehhez az a legfontosabb, hogy velünk legyen a Wombo Rebellion! Gyűjtést is szervezünk majd ebből a célból, a részletekkel hamarosan találkoztok. Azt tudjuk, hogy ők készen állnak, jönni akarnak. A Wombo Rebellion elnevezés arra utal, hogy a francia zenészekhez csatlakozik a belga Summer Rebellion – akik jártak már nálunk, emlékezhettek a csapat fantasztikus hangú énekesére, David Koczijre. Azt is szeretnénk, ha ezen a szomorú, de Julie-hoz méltó módon az Élet szeretetét közvetítő koncerten magyar zenészek is együtt játszanának a francia csapattal. Erről álmodunk, és emlékezzetek vissza, 2008 óta sok-sok közös álmunk megvalósult már.

De az idős levélíró sem akar lemaradni a Bálint-napról, egyúttal visszautal legutóbbi hírlevelére: a Szent Efrém Férfikar augusztus 3-án énekli majd Háy János középkori versekből készült átiratait, köztük talán azt is, aminek eredetijét Balassi Bálint írta, és amiből (mármint Háy változatából) itt olvasható egy részlet:
 
„…S leszel akkor legfőbb kincsem,
fogvatartó szívbilincsem,
hol kilincse másnak nincsen.”

Balassi, lévén még a hírlevélírónál is idősebb személy, mit sem tudhatott a Valentin-napról – de pont eleget tudott a szerelemről.

A hírlevélíró ezzel Boldog Valentin-napot kíván, és ígéri-reméli, hogy márciusi hírlevelében számos jó hírrel szolgál majd.

Ölelés nektek, 
a katlancsapat"
Ketten a Katlanban sok minden sokkal jobb lehet! Ezt tudjuk mi is, épp ezért Valentin-nap alkalmából kedvezményes árú páros jeggyel készültünk nektek. Sőt, a vásárlók még plusz ajándékot is kapnak a rendelésükhöz, amivel még katlanosabb lehet az ajándék. Kattints a gombra, és nézd meg az ajánlatunkat!
Érdekel a kedvezmény!

Nincsenek megjegyzések: