2023. november 22., szerda

Első hírlevél a 17. Ördögkatlanról

 

"Sziasztok,

na, ez a pillanat is eljött, immár a 17. Katlannal kapcsolatban írjuk a hírlevelet, az elsőt.
Egy hírlevélnek, akármennyi lírát és személyességet lopunk is bele, ahogyan neve is mutatja: híreket kell közölnie, ez neki a dolga. Kezdésnek összegyűjtünk hát néhány alapinfót.
 
Lesz-e Katlan?

Bizony LESZ! 2024. július 30. és augusztus 3. között, mégpedig a 17.

*
Ha valaki nagyon figyelt, akkor a fenti sorokat (más számokkal) már olvashatta. E hírlevél írója megnézte az imént, mikor küldtük ki az első hírlevelet tavaly, és bizony látta, azt is novemberben. Gondolta, lop onnan néhány sort, mert a lényeg változatlan: élünk és álmodunk, mert Katlannak lennie kell. (Abban a tavalyi levélben elmorfondíroztam az életkoron, ami egy felnőttkor küszöbén toporgó, de akár már meglehetősen idősnek is tekinthető fesztivál kapcsán helyénvaló, és sajnos le kell írnom, hogy a tavaly megemlített, tizenötéves Bodza kutyától el kellett köszönnünk – de az Ördögkatlan igenis él és virul.)
*

E kis kitérő után jöjjenek az első hírek:
 
Áruljuk-e a bérleteket?

IGEN, bizony! Néhány napja felrepült „korai madarunk” (korszerűen: early bird), és várakozáson felül sokan le is csaptak rá. Szóval ez a hírlevél mindenekelőtt figyelmeztetés: a kedvezményes egyéni és páros bérletek nagyon fogynak, igyekezz, főleg, ha Mikulásra vagy karácsonyra szánod! (Persze nem tudsz lemaradni, utána is lesz bérlet, és természetesen katlanbarát áron…)
 
Váltsd meg a jegyed most!
Tudunk-e már konkrét terveket?

IGEN – és nem: talán már ismertek bennünket, hogy nem szoktunk s*gget csinálni a szánkból, szóval mindenről csak akkor, amikor már kész tényként írhatjuk őket. Viszont pont ezért hitelesek a következő sorok: a nagyszerű francia muzsikus, Miquéu Montanaro workshopot is és számos koncertet is tart. Már csak azért is, mert ő a zenei vezetője annak az egy alkalomra összeálló zenekarnak, mely egy igazi filmpremiert fog élőzenével kísérni: augusztus 3-án levetítjük a kolozsvári filmesek által most forgatott Drakula remaket. Igazi némafilm lesz ez, mely a Lugosi-féle Drakula előtt elveszett (most megtalált!) eredeti forgatókönyv alapján készül, szóval világpremier!

Hisszük, hogy az éjszakai beremendi strandkoncerteket folytatni tudjuk Dinyés Daniékkal és
sajnos rendeznünk kell (BÁR NE KELLENE!) egy koncertet In Memoriam Julie Mama’j…  Mint sokan tudjátok, októberben itt hagyott bennünket a Wombo mindenki által imádott, zseniális énekesnője, Julie. Rá emlékezünk majd.
 
És igen, teli vagyunk tervekkel: Korniss Péter fotókiállításától a két zseniális cimbalmos (Balogh Kálmán és Lukács Miklós) közös koncertjéig számtalan, tervbe forduló álommal… Bízzatok bennünk!
 
Baráti öleléssel,
a katlancsapat"

Bérletvásárlás
 

Nincsenek megjegyzések: