2023. november 3., péntek

Benéztünk a műterembe – drMáriás

 Mindig is izgatott bennünket, hogy milyen lehet a műtermek világa. A fejünkben francia, olasz vagy éppen amerikai filmek emlékképei, irodalmi élmények nyomán keletkezett víziók élnek erről, pedig sokan itt vannak köztünk, akik képzettek, és egyéni stílust alakítottak ki. Ilyen hát a művészek világa, amit sorozatunk segítségével szeretnénk kicsit közelebb hozni. Ez alkalommal drMáriáshoz látogattunk el, aki már több mint 30 éve folytatja irodalmi és képzőművészeti, sőt a Tudósok együttes frontembereként zenei munkásságát. Most új albummal jelentkezik, amely november 4-én kerül bemutatásra az A38 Hajón.

Fotó: DrMáriás

We Love Budapest: Hamarosan új albumod jelenik meg, régi és új alkotásokkal, a címe Tanmesék a Világ Legfejlettebb Demokráciájáról. Mit lehet tudni erről a könyvről? 

drMáriás: 
Az utóbbi években olyan alkotásokat készítettem, ahol kép és szöveg együtt jelenik meg, azaz a festményem és a hozzá írt szöveg szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Ennek az új műfajnak most egy teljes albumot szenteltünk, úgyhogy 100 vadonatúj, még kiadásban nem szerepelt képzőművészeti alkotást és 50 már ismert, aránylag népszerű alkotást láthatunk az albumban, mindegyiket a saját szövegeimmel, mintha egy nagy tárlatvezetés keretében volnánk.

folytatás itt: 
https://welovebudapest.com/cikk/2023/11/2/latnivalok-es-kultura-drmarias-muterem-festomuvesz-kepzomuvesz

Nincsenek megjegyzések: